Danmarks hæderkronede stormagasin har i al ubemærkethed fået ny ejer her til morgen. Medarbejderne orienteres netop nu.

Baugur, de islandske ejere af Magasin Du Nord på Kongens Nytorv i København er gået i betalingsstandsning, men ifølge økonomidirektør Carsten Fensholt får det ikke betydning for kunderne og den daglige drift af stormagasinet.

- Den islandske bank Straumur har nu overtaget kontrollen med aktierne i Magasin, siger Carsten Fensholt til bt.dk.

- Men at Straumur nu reelt kontrollerer Magasin, får ingen betydning for vores daglige drift. Det er business as ususal, siger Fensholt, der onsdag middag oplyste, at medarbejderne i Magasin er ved at blive orienteret om skiftet.

Overtagelsen skete ifølge Oscar Crohn fra Straumur Bak, tidligt onsdag morgen. Kort tid før nyheden om Baugurs betalingsstandsning kom ud.

- Det skete her til morgen og det er rigtigt, at vi har overtaget M-Holding fra Baugur, hvor vi ejede 75 procent. Det betyder, at det nu er os, der ejer Magasin, Illum og halvdelen af tøjfirmaet Day. Så nu skal vi ud og finde nye permanente ejere til dem, siger Crohn til bt.dk

Er det realistisk at I kan sælge de to stormagasiner videre?

- Ja, det tror jeg helt sikkert. Det er begge nationale klenodier og det er fornuftige forretninger. Vi har sonderet terrænnet lidt forud, og der er interesse i flere lande, både hos professionelle og finansielle aktører, siger Oscar Crohn, der medgiver, at Straumur nok må væbne sig med tålmodighed.

- At sælge den slags kan tage tid, fordi der er usikkerhed for øjeblikket og markedet generelt er nede.

Da Magasins og Illums drift fortsætter uændret indtil videre, får skiftet ingen betydning for kunder med gavekort og konto i stormagasinerne.