Det er mændene, som løber med det største stykke af kagen, når arbejdsgiverne deler ud af de godbidder, der falder af oven i lønnen. Det skriver Idag - Industriens Dagblad.

Ifølge en ny opgørelse fra Skatteministeriet kan hver eneste mandlige medarbejder, der har været i stand til at forhandle sig til de såkaldte frynsegoder, på den konto hæve hvad der svarer til godt 25.000 kroner. Kvinder med frynsegoder må nøjes med værdier svarende til cirka 15.000 kroner i gennemsnit.

Det er diskrimination, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE.

- Frynsegoder diskriminerer kvinder, fordi reglerne i praksis forstærker de allerede eksisterende lønforskelle mellem kønnene, siger AE-økonom Frithiof Hagen.

Men den udlægning afviser Skatteministeriet.

- Forskelle mellem kønnene ved aflønning med personalegoder kan ikke begrundes med regler i skatte- og afgiftslovgivningen. De er kønsneutrale, siger fuldmægtig Peter Foxman fra Skatteministeriet.

Anne Katrine Lund, der er virksomhedsrådgiver med ledelse og kommunikation som speciale, ser da heller ikke andre muligheder end at skrue bissen på for de kvinder, som vil have en større andel i frynsegoderne.

- Kvinderne skal turde at træde mere frem, positionere sig og tage de nødvendige konflikter. Her er mange kvinder for pæne, og derfor går personalegoder og forfremmelser oftere til en mand, siger hun.