Medicinalkoncernen Lundbecks chef Claus Bræstrup træder tilbage. Bestyrelsesformand Per Wold-Olsen træder ind som arbejdende bestyrelsesformand.

Medicinalkoncernen Lundbeck skal have en ny mand i spidsen, efter at koncernchef Claus Bræstrup onsdag meddelte, at han har opsagt sin stilling og fratræder. I stedet overtager bestyrelsesformand Per Wold-Olsen midlertidigt jobbet, idet han vil fungere som arbejdende bestyrelsesformand.

- Det er selvfølgelig vemodigt at sige farvel til den virksomhed, som jeg har haft fornøjelsen af at være en del af de seneste knap 10 år - først som forskningsdirektør og senere som administrerende direktør, siger Claus Bræstrup.

Per Wold-Olsen kalder det beklageligt, at Claus Bræstrup ønsker at fratræde før forventet. Han tilføjer, at Claus Bræstrup for nogen tid siden har kommunikeret sine overvejelser om at træde tilbage efter aflæggelse af årsrapporten for 2007 - hvilket skete tirsdag.

- Processen med at identificere interne og eksterne kandidater er således langt fremskreden, og det er forventningen, at Lundbecks nye koncernchef vil blive udnævnt i løbet af de næste par måneder, siger Per Wold-Olsen.

/ritzau/