Sterlings konkurs og tilbagegang i antallet af passagerer har tvunget Københavns Lufthavne til at sige farvel til 80 fuldtidsmedarbejdere.

Den kraftige tilbagegang i antallet af passagerer og lavprisselskabet Sterlings konkurs har gjort, at Københavns Lufthavne har sagt farvel til 80 fuldtidsmedarbejdere.

Allerede kort efter krakket i Sterling, der med 10 procent af lufthavnens samlede trafik var den næststørste kunde efter SAS, meldte Københavns Lufthavne ud, at man ville iværksætte et effektiviseringsprogram - dog uden at sætte tal på, hvor mange job det ville koste.

- På grund af vores høje investeringsniveau og behov for at udvikle lufthavnen må vi kompensere for den vigende indtjening gennem effektivisering. Derfor har vi også selv reduceret antallet af stillinger med 80 fuldtidsmedarbejdere, og vi arbejder konstant på at effektivisere driften til gavn for vores kunder. I sidste ende betyder det billigere flybilletter til danskerne, siger Brian Petersen, administrerende direktør i Københavns Lufthavne.

Baggrunden for effektiviseringerne er blandt andet, at Københavns Lufthavne har været tvunget til at tilpasse driften til den kraftigt faldende passagertrafik - i november og december faldt antallet af passagerer med henholdsvis 10,5 og 9,8 procent.

/ritzau/