Tre mandlige medlemmer af den HA-relaterede rockergruppe MC Seaside Chieftains i Esbjerg og en kvinde blev fredag i retten i Varde idømt hårde fængselsstraffe for bordeldrift og handel med fire kilo amfetamin.

Den 41-årige Rene Jensen blev idømt tre år og ni måneders fængsel. Samme dom var der til den 50-årige Lis Pia Christiansen, men heri er inkluderet en dom på ni måneders fængsel. Den 38-årige Jan Christensen blev idømt to år og ni måneders fængsel, og samme straf nåede domsmandsretten frem til for den 34-årige Henrik Nygaard Kristensen. I den straf er også dom for et forhold, der blev pådømt tidligere og kostede tre måneders fængsel.

Alle fire har under sagen nægtet sig skyldige i anklagerne, men domsmandsretten dømte stort set efter anklageskriftet. De dømte ankede på stedet dommene til Vestre Landsret.

Sagen er en udløber af en større sag fra Esbjerg og Varde, hvor hovedmanden, Allan Østergaard, tidligere er idømt seks år og fire måneders fængsel. Han tilstod, da sagen blev behandlet, og derfor blev han i denne sag ført som vidne. Imidlertid havde anklageren, Charles Conrad, ikke meget glæde af hans udsagn.

Allan Østergaard har tilsyneladende fået et kraftigt hukommelsestab. I retten påstod han i hvert fald, at han intet huskede i modsætning til sidste sommer, hvor han stort set erkendte sig skyldig i og forklarede om alle forholdene. Til gengæld kunne anklageren støtte sig til bl.a. rum- og telefonaflytninger.

Sagen handlede om i alt fire kilo amfetamin, som var kommet til Danmark i forbindelse med udveksling af østeuropæiske prostituerede til de to bordeller i Esbjerg og i Hvam nær Ålestrup ved Viborg. De tre mænd blev dømt for i forening med Allan Østergaard at have drevet bordel for at tjene penge, mens Lis Pia Christiansen alene blev dømt for medvirken til rufferi.

Dommene blev fastsat ud fra de fire rollers i salget af og opbevaringen af amfetaminen. Både Rene Jensen og Jan Christensen blev også dømt for tyveri af særlig grov beskaffenhed ved at have hjulpet med tyveri af to lastbilcontainere fyldt med frysere hos Vestfrost i Esbjerg i 1999. Desuden blev de tre mænd også kendt skyldig for trusler mod Allan Østergaard i et gældsbrev.

/ritzau/