Det bliver en succes, når kronprins Frederik sætter sig på tronen efter dronning Margrethe. Det er konklusionen fra to af Danmarks mest kendte professorer indenfor ledelses- og managementteorier, Majken Schultz og Steen Hildebrandt.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kronprins Frederik er prototypen på en moderne leder. I ordets positive betydning.

Han lytter til sine omgivelser. Og forstår at sende signaler og sætte retning for, hvad vej han vil drive tingene.

»Samtidig har han en troværdighed og en oprigtighed, der gør, at man tror på ham. Han virker som en meget reflekterende leder, der vil være god til at lede folk i mange relationer, det såkaldte stakeholder-management,« siger professor i interkulturel ledelse på Handelshøjskolen i København, Majken Schultz.

»Det er tydeligt, at kronprinsen ikke er faldet for en række popsmarte ledelsesteorier. Han er sin egen, men er samtidig meget åben overfor at lytte til andre.

Den kombination vil gøre ham til en succes,« siger Majken Schultz.

Hendes kollega Steen Hildebrandt, Handelsehøjskolen i Århus, mener ikke, at man kan sætte en entydig ledelsesetiket på kronprinsen.

Han kombinerer en række af de forskellige former.

Hele hans uddannelsesmæssige baggrund vil gøre ham til en succes, når han skal overtage jobbet efter dronningen, lyder vurderingen fra Steen Hildebrandt, professor i organisations- og ledelsesteori på Handelsehøjskolen i Århus.

»Han har en perfekt baggrund som leder med sin akademiske uddannelse, sin militære fortid og så hele hans personlighed. Det er tydeligt, at han har talent som leder.«

»Han udstråler seriøsitet, engagement, synlighed, åbenhed, kontaktsøgende, er god til at tale og lytte. Og på den måde skabe tillid. Nøjagtig de forudsætninger, som giver en succesfuld leder. Kronprins Frederik vil kunne gå ind som topleder i mange forskellige typer virksomheder, hvis ikke hans fremtid var fastlagt. Men især i en international servicevirksomhed med udpræget kundekontakt vil han have en stor fremtid,« siger Steen Hildebrandt.

Mens Majken Schultz uden problemer kunne forestille sig kronprinsen som leder af en de typiske danske og international anerkendte produktionsvirksomheder som Lego, Danfoss eller Grundfos, hvis ikke han lige var bestemt til at overtage chefposten i kongehuset.

ki-ba