Olieanalytikerne er ikke enige om, hvorvidt olieprisen har nået toppen for denne gang. På Brent-markedet i London kostede en tønde råolie til levering i februar 29,82 dollar i dag og var dermed faldet til lige under den magiske 30-dollargrænse.

Chefanalytiker fra Henton Børsmæglerselskab John Yde mener, at toppen er ved at være nået. Han siger, at oliemarkedet har tillid til, at de olieproducerende landes organisation, OPEC, vil skrue op for hanerne og kompensere for den manglende olie på verdensmarkedet.

Men i Danske Bank mener olieanalytiker Arne Lohmann Rasmussen, at olieprisen sandsynligvis ikke har nået toppen endnu. Han siger, at hvis vi får en Irak-krig, samtidig med at konflikten i Venezuela ikke er løst, vil det blive svært for OPEC at kompensere fuldt ud for den manglende olie fra både Irak og Venezuela, og det vil igen få prisen til at stige.

Han peger på, at OPEC ikke fra dag til dag kan skrue op for oliehanerne, men at det vil tage omkring en måned at øge produktionen med de 3,5 millioner tønder mere om dagen, som OPEC-landene har kapacitet til.

/ritzau/