De 17 Lassiehunde og de syv nyfødte hvalpe, der var mindre end 24 timer gamle, gøede, hyldede, peb og glammede så det kunne høres flere hundrede meter væk. Inde i huset gik Kristine Larsen hvileløst omkring.

Klokken 11.00 var dommens time kommet. Så ville fogeden smide hende ud af det forfaldne hus i Hou på Nordlangeland. Samtidig skulle hun sige farvel til sine elskede hunde.

»Jeg har det af helvede til. Og det er alt sammen den amøbes skyld. Jeg håbede til det sidste, at fanden ville tage ham,« råbte hun, da ejeren af huset Per Fahnø dukkede op sammen med fogeden, en advokat og politiet fra Svendborg.

Kristine Larsen nægtede Per Fahnø adgang til huset, da fogedforretningen skulle i gang. Kun fogeden og advokaten kom ind i huset, hvor stanken fra hundene var ubeskrivelig. Men det var en stakket frist. Tyve minutter senere havde fogeden bestemt, at hun skulle smides ud, fordi hun skyldte 21.000 kr. i husleje for de sidste syv måneder.

Så gik politiet og Falck i aktion.

En dyreambulance fra Falck blev bakket ned i gården, hvorefter tre Falck-folk gik i gang med at fange hundene ind. Det forløb ikke uden problemer. Flere af hundene ville ikke ud fra huset eller de skure omkring gården, hvor de gik. Så til sidst måtte Kristine Larsen hjælpe med at få fat i hundene.

»Kom så Prins, du skal ud til alle de andre,« lokkede hun, da den første hund blev sat op i dyreambulancen, der skulle bringe hundene til Dyrenes Beskyttelses Internat i Erritsø ved Fredericia.

Ikke engang en hundekiks eller kærlige klap kunne lokke den ti måneder gamle Border Collie-hvalp Skipper ud fra skuret. Uanset hvor meget Kristine hev i snoren, nægtede den. Til sidst måtte hun bære den ud i Falck-bilen.

I mens var låsesmeden Jan Andersen i gang med at sætte låse for døren, så Kristine Larsen ikke kunne komme ind i huset igen.

Nu ventede hun blot på at datteren og svigersønnen skulle hente hende, de syv nyfødte hvalpe, hvalpenes mor Kimba, faren Fuzzy og hvalpenes bedstemor Mitsy, som hun har fået lov til at beholde. Naboen Åge Larsen var glad, da Falck kørte med de 14 hunde til internatet i Erritsø. »De kan kun få et bedre liv nu. Og det kan vi andre osse, når vi slipper for at høre deres hjertensskærende hylen og glammen hele døgnet,« lød det fra Åge Larsen.