Parken-formand Flemming Østergaard har betalt millioner tilbage efter krav fra storaktionær. Ifølge Jyllands-Posten drejer det sig om fem millioner kroner.

Storaktionær i Parken krævede, at formand Flemming Østergaard betalte millionhonorar retur, for at skyde flere penge i den kriseramte koncern. Og kort før jul faldt pengene, skriver Jyllands-Posten.

Situationen er så alvorlig, at det har været nødvendigt at bede om en halv milliard kroner i ekstra kapital fra aktionærerne.
Det fik blandt andre Parkens nye storaktionær, den fynske milliardær Erik Skjærbæk, til at kræve en tilbagebetaling af de bonuspenge, som allerede var udbetalt til Flemming Østergaard for 2009.

Hidtil har Flemming Østergaard løst en række ekstraordinære opgaver for Parken, som han har fået store millionbeløb for. Også i 2009 regnede Flemming Østergaard med at kunne hæve et stort millionbeløb, og honoraret var allerede udbetalt for årets første tre kvartaler.

Erik Skjærbæk ejer 15,6 procent af Parkens aktier. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er der tale om et beløb på omkring fem millioner kroner, som blev krævet tilbagebetalt og annulleret.
- Den forhandling var vi ikke direkte involveret i. Men vi tilkendegav, at vi ønskede, at tingene nu skulle normaliseres, forklarer Carsten Koch, adm. direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), som ejer 30 pct. af Parken.

I første omgang afviste Flemming Østergaard kravet, men det var ifølge Jyllands-Posten en betingelse for, at blandt andre Erik Skjærbæk ville komme med nye millioner til Parkens overlevelse. Det fik til sidst Flemming Østergaard til at bøje sig.

Hverken Flemming Østergaard eller Erik Skjærbæk har ønsket at kommentere sagen overfor Jyllands-Posten.

/ritzau/