Kursen på Northern Rock bank-aktier styrtdykker på børsen i London, og de britiske bankkunder står i kø for at hæve deres penge.

Kunderne i den britiske bank Northern Rock viser ingen nåde. De vil have deres penge igen, og mandag formiddag var der en 100 meter lang kø uden for filialen på Oxford Circus i London.

Dermed overhører de ledelsens forsikringer om, at deres penge ikke er i fare. De overhører også, at Bank of England faktisk har givet Northern Rock adgang til den nødvendige likviditet, samt den britiske finansminister Alistair Darling, som har sagt, at Northern Rock er et solvent pengeinstitut.

Investorerne fokuserer på kundeflugten, og i takt med at indskuddene trækkes ud, dykker aktiekursen. Northern Rock-aktien faldt 31 procent på børsen i London i fredags, da problemerne blev kendt, og mandag middag var den faldet yderligere 31 procent. Samtidig er det væltet ud med nedjusteringer af kursmål og anbefalinger af aktien fra de store internationale finanshuse.

Spørgsmålet er, om krisen i Northern Rock vil sprede sig til andre banker og betyde en ekstra finanskrise. Det er der generel enighed i markedet om, ikke er tilfældet.

/ritzau/