Milliardtilskud til realkreditten vil sprede ro på de finansielle markeder og dæmpe uro om kronen, vurderer ATP's fondsdirektør.

Regeringens seneste håndsrækning til realkreditmarkedet vil være med til at skabe ro i turbulente tider, lyder vurderingen fra ATP's fondsdirektør Bjarne Graven Larsen.

Han kalder det et vigtigt signal, at regeringen skyder 22 milliarder kroner fra Den Sociale Pensionsfond i realkreditobligationer efter i en årrække kun at have investeret fondens midler i statsobligationer.

- Det er et godt og fornuftigt signal til markedet, for der har jo været tvivl om, der overhovedet er nogle købere til realkreditmarkedet. Jeg synes, regeringen og Folketinget har handlet meget hurtigt og været på forkant med tingene med de seneste ugers tiltag. I sammenhæng er det nogle meget vigtige beslutninger, som er med til sikre den finansielle stabilitet, siger Bjarne Graven Larsen.

Effekten af regeringen og nationalbankens seneste udspil lod da heller ikke vente på sig - mandag umiddelbart efter meddelelsen faldt renten på flekslånsobligationer.

Ifølge Bjarne Graven Larsen vil regeringens tiltag ikke blot holde en hånd over realkreditmarkedet, men samtidig skabe ro på de finansielle markeder og dæmpe uroen omkring den danske krone.

- Det bliver nemmere for pensionskasser og andre danske investorer at investere i danske værdipapirer frem for udenlandske. Det, tror jeg, kommer til at betyde, at uroen omkring kronen vil stabilisere sig, og dermed er der chance for, at man kan sætte de danske renter ned, siger Bjarne Graven Larsen.

Som en del af pakken vil nationalbanken som noget nyt udstede 30-årige statsobligationer - noget som ATP, Danmarks største pensionspengetank, og resten af pensionssektoren længe har efterspurgt.

/ritzau/