Det er ekstremt positivt for SAS, hvis nye toner fra medarbejderne er udtryk for mere samarbejdsvillighed, mener analytiker, som dog tvivler.

Det er positivt for SAS, at medarbejderne nu lægger vægt på at udvikle flyselskabet. Men hvis SAS fusionerer med et større selskab, følger der nogle ubehageligheder med i form af effektiviseringer, og så er det tvivlsomt om medarbejderne stadig bakker op.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, efter, at både luftfartsfunktionærerne og piloterne i Berlingske Tidende taler varmt for, at SAS skal fusionere med et andet og muligvis større flyselskab.

- Det ser lidt ud som om, at medarbejderne har en fornemmelse af alt bliver bedre blot de går sammen med et større flyselskab. Men der følger nogle ting i halen på en fusion, så selskaberne kan blive bedre til at tjene penge. Det er selvfølgelig også noget medarbejderne skal være indstillede på, og tidligere har de ansatte i SAS ikke vist sig villige til at tage effektiviseringerne med, siger Jacob Pedersen til Ritzau.

Han henviser til, at ledelsen i SAS i forbindelse med strategi 2011 fik et nik fra medarbejderne, men at de stillede sig på bagben, da strategien skulle implementeres.

- Hvis medarbejderne er blevet mere samarbejdsvillige, er det ekstremt positivt for SAS' fremtid. Men jeg vil se opbakningen fra medarbejderrepræsentanterne, før jeg tror på det, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/