Frygten for voksende inflation og højere rente har sendt aktierne til tælling. Selskaberne på fondsbørsen har tabt 60 milliarder kroner i værdi på få dage.

De store dansker aktier måtte tage tælling i det røde ringhjørne på Københavns Fondsbørs. Dårlige nyheder fra USA, hvor forbrugerpriserne stiger, sendte rystelser helt til Danmark. De 20 største aktier på fondsbørsen dykkede med 2,65 procent, og bortset fra Carlsberg gik ingen ramt forbi. Værst gik det ud over vindmøllevirksomheden Vestas, hvor aktieejerne fik et kurstab på over otte procent.

Selskaberne på Fondsbørsen har nu tabt 60 milliarder kroner i kursværdi på få dage. Og kurserne fortsatte med ar droppe fra morgenstunden torsdag. Men der er ingen grund til at frygte et kollaps, fastslår aktiestrateg i Danske Bank, Morten Kongshaug.

- Markedet er grebet af kortsigtet panik på grund af voksende inflation og frygt for at renten stiger yderligere. Men der er ikke tale om en boble, der er ved at briste. Derfor er der heller ingen grund til at gå i panik og sælge ud af aktierne, siger Morten Kongshaug til Ritzau.

/ritzau/