Ugens test viser, at der mange steder i verden i dag fremstilles rigtig gode vine på pinot noir-druen – lige fra de helt billige, saftige og charmerende til de mere kostbare med masser af karakter og elegance.

- Pinot noir-druen trives bedst i et køligt klima, mens de under varme himmelstrøg, hvor de får megen sol, godt kan miste noget den elegance, der ellers kendetegner pinot noir, siger B.T.s vinekspert Tim Vollerslev.

Med B.T. Plus får du:

- Se hele testen af de 10 vine.

- Se hvilke vine, der får B.T. guld- og sølvmedaljen.

Vil du have inspiration til gode vine? Find de bedste vine blandt mere end 2.000 vinanmeldelser og få opdateringer med nye vine hver uge, så klik her:

B.T. Plus kan også tilbyde følgende artikler:

   

Med et abonnement på B.T. Plus kan du få adgang til og meget mere.


Ugens test viser, at der mange steder i verden i dag fremstilles rigtig gode vine på pinot noir-druen – lige fra de helt billige, saftige og charmerende til de mere kostbare med masser af karakter og elegance.

- Der er tydelig forskel på guldvinen fra Bourgogne og sølvvinen fra Patagonien i det sydlige Argentina. Bourgognen er sat ned til 90 kr., mens den argentinske koster 40 kr. Men for begges vedkommende er der tale om fremragende vine til prisen.

- Pinot noir-druen trives bedst i et køligt klima, mens de under varme himmelstrøg, hvor de får megen sol, godt kan miste noget den elegance, der ellers kendetegner pinot noir, siger B.T.s vinekspert Tim Vollerslev.

Han opfordrer til at servere de flotte, klassiske pinot noir-vine ved cirka 18 grader, mens de unge gerne må være lidt køligere, ca. 16 grader.

- Generelt kan man sige, at pinot noir-vinene – med deres frugtige lethed og det meget lille garvesyre-indhold egner sig fortrinligt til det, vi alle burde spise mere af: salater, fisk, fjerkræ, lyst kød og lign. Og så er de et befriende alternativ til dem, der er trætte af tanninrige og kraftige vine, siger Tim Vollerslev.

B.T. Plus kan også tilbyde følgende artikler: