Piemonte, der betyder for foden af bjerget – i dette tilfælde Alperne – er bl.a. hjemsted for to af Italiens mest kendte vine, barolo og barbaresco.

- Piemonte er også kendt for store skovområder, trøfler, vildt - og god gastronomi. God mad kræver som bekendt god vin, og det er barolo og barbaresco, understreger Tim Vollerslev, B.T.s vinekspert.

Med B.T. Plus får du:

- Se hele testen af de 10 vine.

- Se hvilke vine, der får B.T. guld- og sølvmedaljen.

Vil du have inspiration til gode vine? Find de bedste vine blandt mere end 2.000 vinanmeldelser og få opdateringer med nye vine hver uge, så klik her:


       

Piemonte, der betyder for foden af bjerget – i dette tilfælde Alperne – er bl.a. hjemsted for to af Italiens mest kendte vine, barolo og barbaresco.

- Piemonte er også kendt for store skovområder, trøfler, vildt - og god gastronomi. God mad kræver som bekendt god vin, og det er barolo og barbaresco, understreger Tim Vollerslev, B.T.s vinekspert.

- Begge disse vine er fremstillet af druen nebbiolo, der på italiensk betyder tåge. Druen trives i bakkedragene neden for Alperne – bakker, der om efteråret og lige op til druehøsten hjemsøges af tåge, som driver op fra lavlandet.

Nebbiolo-druen er en anelse bitter og tanninrig, og mange af vinene kræver derfor dygtige vinmagere og ofte flere års modning på fad og flaske.

Moderne produktionsmetoder, der har vundet indpas i de senere år, har dog medført, at man i dag også kan finde gode unge nebbiolo-vine, som dog ofte bør have luft, før de drikkes. Vinene er velegnet til den kraftige mad, vi serverer her i efterårs- og vintermånederne, siger Tim Vollerslev.