Chardonnay-druen er hvidvinenes konge, som cabernet sauvignon-druen er rødvinens, siger B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev.

Begge druer, som dyrkes i stort set hele den vinproducerende verden, giver meget forskellige vine alt afhængig af klima, jordbund og fremstillingsmetode.

- Chardonnay er druen i hvid bourgogne, inklusiv chablis. Stilen er ofte elegant med et køligt præg, og de bedste – og dyreste vine – kan med fordel gemmes i flere år.

Hvis chardonnay-druen får for meget sol og varme, som det nogle gange sker i de oversøiske lande, bliver vinen til gengæld ofte fed og karakterløs. Oversøisk har mange også tidligere været tilbøjelig til at lagre vinen for længe på egetræsfad, men efter forbrugernes ønsker bruges nu væsentligt mindre fadlagring, fortæller Tim Vollerslev.

- Chardonnay er også kendt som en af de tre champagne-druer. Ofte anvendt sammen med de mørke pinot noir og pinot meunier. Står der ’blanc de blanc’ på etiketten, er champagnen udelukkende fremstillet af chardonnay, fastslår B.T.s vinekspert.

Med B.T. Plus får du:

- Se hele testen af de 10.

- Se hvilke vine, der får B.T. guld- og sølvmedaljen.


Kommentar: Små vedvarende bobler, flot tør champagne, frisk frugtsyre, elegant sprød smag i flot harmoni med citrusfrugt, modne ferskner, æbler og et behageligt lille strejf pæresødme i eftersmagen.

Velegnet til: Aperitif. Hygge med lidt salte snacks, østers, rejer, medium lette retter af fx. stegt fisk.

Pris pr. fl.: Kr. 239,-/tilbud ved køb af 6 fl. uge 30 1 pr. fl. kr. 215,10

Forhandler: Champagneriet.com. Tlf. 3075 6288 – www.champagneriet.com