I denne uges test er en række af Toscanas gode rødvine er blevet prøvesmagt.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Det kan være en udfordring at finde de vine, der passer bedst til maden. Men det behøver ikke være så svært. En gylden regel er nemlig, at vinen fra et bestemt område ofte også passer godt til den lokale mad, siger B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev.

- Tomater indgår ofte i det italienske køkken – og således også i det toscanske. Men netop tomater indeholder en del frugtsyre, som normalt gør det svært at opnå en god balance, når man skal sætte dem sammen med vin. I Toscana-området er sangiovese – Brunello er en variant – hoveddruen i rødvinene.

Denne drue har også en del frugtsyre, men desuden ofte samtidig en god frugtfylde, som er i stand til at pakke tomatens noget aggressive syre ind. Og det giver en perfekt match, hvis der står pasta, pizza – eller andre retter hvor tomater indgår – på menuen, siger Tim Vollerslev.

Med Plus får du adgang til hele testen.


I denne uges test er en række af Toscanas gode rødvine er blevet prøvesmagt.

- Det kan være en udfordring at finde de vine, der passer bedst til maden. Men det behøver ikke være så svært. En gylden regel er nemlig, at vinen fra et bestemt område ofte også passer godt til den lokale mad, siger B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev.

- Tomater indgår ofte i det italienske køkken – og således også i det toscanske. Men netop tomater indeholder en del frugtsyre, som normalt gør det svært at opnå en god balance, når man skal sætte dem sammen med vin. I Toscana-området er sangiovese – Brunello er en variant – hoveddruen i rødvinene.

Denne drue har også en del frugtsyre, men desuden ofte samtidig en god frugtfylde, som er i stand til at pakke tomatens noget aggressive syre ind. Og det giver en perfekt match, hvis der står pasta, pizza – eller andre retter hvor tomater indgår – på menuen, siger Tim Vollerslev.