Statsadvokat Lise-Lotte Nilas afviser beskyldninger om, at politi og anklagemyndighed har syltet terrorefterforskningen af den kurdiske tv-kanal Roj.

Københavns Politi og anklagemyndigheden har på ingen måde lagt efterforskningen af terroranklagerne mod den baserede kurdiske tv-station Roj TV i syltekrukken.

Det fastslår Statsadvokat Lise-Lotte Nilas, som dermed bryder tavsheden i forhold til de nye afsløringer i Berlingske Tidende.

Avisen viser ny fotos af Roj TV's forhenværende direktør, der aflægger visit i en træningslejr tilhørende den kurdiske separatistbevægelse PKK, der står på både EU's og USA's terrorliste.

Men kontakten mellem folk fra Roj TV og PKK er ikke i sig selv nogen soleklar overtrædelse af terrorparagraffen.

- Det er jo ikke ulovligt i sig selv at have kontakt til nogen, der står opført på en terrorliste. Man skal huske på, at det centrale i sagen er, om Roj TV er med til at fremme terrorvirksomhed, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Efterforskningen har nu varet mere end fem år, og Roj TV har stadig dansk sendelicens og hovedkvarter i København.

- Der er ingen tvivl om, at denne sag har varet usædvanlig længe. Jeg medgiver gerne, at fem år er meget, meget lang tid, men det er en kompliceret og meget usædvanlig sag, siger Lise-Lotte Nilas.

Det var Tyrkiet som i april 2005 anmeldte Roj-TV for at fremme terrorvirksomhed gennem sine udsendelser fra H.C. Andersens Boulevard i København.

Siden har Københavns Politi og Statsadvokaten sendt sagen frem og tilbage mellem hinanden uden, at der nogensinde er kommet en tiltale ud af det.

I den mellemliggende periode har Radio- og tv-nævnet afvist at lukke kanalens signal, der går ud til 78 lande.

Og for nylig fastslog Civilstyrelsen, at de 118 millioner kroner fra kurdiske fonde, der finansierer Roj TV, ikke er overdraget i overensstemmelse med dansk lovgivning.

/ritzau/