Trods status af flygtning fik Stein Bagger hjælp af en amerikansk ven til at flygte fra myndighederne. Vennen kan have været en omstridt svensk forretnigsmand.

Stein Bagger lånte kreditkort og en Audi sportvogn af en ven fra New York, da han landede i lufthavnen i New York fredag den 29. november.

De oplysninger er første nye flig i efterforskningen efter Stein Baggers dramatiske overgivelse til de amerikanske myndigheder sent i aftes.

Hvem der har hjulpet Stein Bagger på flugten er endnu usikkert. Men det har tidligere været fremme, at Stein Bagger arbejdede sammen med bl.a. to særdeles omstridte svenske forretningsfolk, hvoraf den ene, Carl Freer, netop opholder sig i New York.

Carl Freer er blevet anklaget for at eje et af de partnerselskaber, som er blevet brugt til at frasvindle foreløbig omkring 1,2 mia. kr. fra en række danske og udenlandske leasingselskaber. Det tal vil dog, viser beregninger fra Berlingske, vokse hastigt, når politiet begynder at undersøge tidligere års regnskaber fra IT Factory.

Berlingske var i sidste uge i kontakt med Carl Freer, som hårdnakket afviste at have været i kontakt med Stein Bagger, ligesom han oplyste, at han på ingen måde var involveret i den svindel, som Stein Bagger nu skal i retten for.Ved sin anholdelse i Los Angeles i går aftes amerikansk tid, fortalte Stein Bagger, politiet i Los Angeles, at han landede i New York den 28. november, lånte en god vens kreditkort og hans Audi sportsvogn, og så kørte tværs over USA, før han gemte sig på et Best Western Hotel i Hollywood sidste fredag.

I første omgang ville politiet i Los Angeles slet ikke anholde Stein Bagger.

- Vi har haft adskillige personer som er kommet ind til os og har fortalt, at de var kongen af Danmark, siger politi-officer Jack Richter fra Los Angeles politi.

Det var ikke mindst Stein Baggers ulastelige udseende, som gjorde, at politiet i Los Angeles ikke umiddelbart ville anholde den eftersøgte dansker.

Det var sidste mandag at det kom frem, at IT Factory var blevet begæret konkurs, og at Stein Bagger, direktøren for selskabet, var forsvundet under en rejse i Dubai. Først forventede IT Factorys bestyrelsesformand, Asger Jensby, at svindlen løb op i 500 mio. kr. Siden er tallet vokset til foreløbigt 1,2 mia. kr. - et tal der altså ventes at stige yderligere.