Julian Jakobsen var den eneste dansker, der scorede, og han var lige så rammende efter kampen.

Med to ord sammenfattede han den danske indsats:

»Kollektivt kollaps.«

Efter dette kortfattede resumé tilføjede playmakeren fra Hamburg Freezers:

»Vi spillede en rigtig god første periode, så det er jo vanvittigt, at vi går ned på den måde i anden. Vi ville gerne have kæmpet om de tre point, men smider det hele væk på ti minutter. Vores spil hang slet ikke sammen. Vi tabte nærkampene i egen zone, markeringen svigtede, og vi lavede fejl på fejl«.

Bliver man slået med fire mål i en VM-nøglekamp af en modstander, man normalt sammenligner sig med, gør det ondt på selvtilliden.

Det er et svært job, landstræner Janne Karlsson får med at rejse holdet mentalt inden kampen mod Rusland. For slet ikke at tale om skæbnekampene i de sidste to runder mod Norge og Slovenien.

»Det er jo det, det handler om hele livet. At rejse sig igen,« siger han.

»Men vi skal også være realister. Det var et forbandet godt hviderussisk hold. De havde en målmand i international topklasse.«

Janne Karlsson lagde ikke skjul på, at han var en skuffet mand. I de to sæsoner, han har haft ansvaret for det danske landshold, har han med garanti ikke været mere skuffet end efter det fatale 1-5 nederlag.

Kender man ham ret, vil han være meget kontant, når han skal have en snak med spillerne om de elementære fejl, der gjorde de sidste 40 minutter til et mareridt.

»Nu skal man passe på, hvad man siger som træner lige efter en kamp, men vi spillede rent ud sagt dårlig hockey«, siger han.

Formentlig vil det være en fordel for de danske spillere, at det er russerne, de står over for onsdag eftermiddag. Hvor forventningerne er minimale.

Om Oliver Bjorkstrand når frem til kampstart efter rejsen fra USA er uvist, så Janne Karlsson har to planer klar. Én med Oliver Bjorkstrand og én uden.

At de sidste to perioder var under al kritik, behøver han ikke skære ud i pap for spillerne. Det ved de alt om, selvkritiske som de er.

»Vi tabte konceptet. Spillet i egen zone, der fungerede så godt mod Slovakiet og Finland, faldt sammen i anden periode. Det var meget dyre minutter. Selvfølgelig skal vi snakke om de fejl, vi lavede, men vi skal ikke lade os slå ud,« siger backen Jesper B. Jensen.

Morten Poulsen brækkede højre lillefinger midt i anden periode mod Slovakiet og stod over mod Finland, men han var tilbage med en skinne og to fingre bundet sammen.

Han blev testet under opvarmningen og fik grønt lys. Og vanen tro, fightede han, så det gnistrede.

»Det var en underlig kamp. En kamp med to forskellige ansigter. Efter en god første periode hopper kæden af, og det er op ad bakke,« siger han.

Efter de to kampe mod Rusland og USA, som ingen forventer point i, bliver det afgjort mod Norge på lørdag og Slovenien på mandag, om Danmark efter 13 år i VMs superliga også er en A-nation næste år i Rusland.