I en seværdig kamp vandt Pittsburgh Penguins 3-2 i det første opgør mod Washington Capitals i NHL's slutspil.

Washington D.C.. NHL's slutspil er gået ind i anden runde, og her mødte ligaens mesterhold, Pittsburgh Penguins, natten til fredag vinderen af NHL's grundspil, Washington Capitals.

Kampen blev spillet i Verizon Center i Washington.

Pittsburgh endte med at trække sig sejrrigt ud af opgøret efter en seværdig 3-2-kamp, hvor de to megastjerner Alex Ovechkin og Sidney Crosby stjal billedet.

Canadiske Sidney Crosby bragte Pittsburgh foran 2-0 med to scoringer på under et minut i anden periode.

Alex Ovechkin bragte spænding tilbage i opgøret med en reducering mod enden af perioden.

Oplægget til russerens scoring kom fra Lars Eller. Danskeren fik lagt pucken til rette for sin holdkammerat, der hamrede den ind fra distancen.

Så var der for alvor gang i hjemmeholdets publikum. Washington pressede hårdt på, og belønningen kom efter otte minutter i tredje periode.

Her udlignede Evgeny Kuznetsov til 2-2. Washington fortsatte presset, men Marc-André Fleury i Pittsburghs mål var fabelagtig.

Som så mange gange før stod stjernemålmanden i vejen for næsten alt, der kom hans vej. Hele 33 redninger endte canadieren med.

Med syv minutter tilbage af kampen slog Pittsburgh til. Nick Bonino blev noteret for det afgørende mål.

I de sidste par minutter gyngede Verizon Center, da Washington hev målmanden ud for at spille resten af kampen i overtal.

Gang på gang blev pucken sendt afsted mod Pittsburghs mål, men Fleury stod i vejen for det hele.

Lars Eller fik 15 minutter på isen. Han blev også noteret for et enkelt skud på mål.

Næste kamp i serien mellem de to hold spilles natten til søndag dansk tid. Den finder også sted i Verizon Center, Washington.

I nattens anden kamp vandt Ottawa Senators med 2-1 hjemme mod New York Rangers. Danske Nicklas Jensen var endnu en gang ikke med for New York.