Drømmespil og fornem sejr over de franske favoritter i Euro Ice Hockey Challenge

En ny drømmekamp af målmanden Simon Nielsen, en perle af et mål af Julian Jakobsen og to mål af Nicklas Jensen inden for de sidste to minutter skabte sent lørdag aften nærmest olympisk stemning i den danske hockeykoloni i Lyon.

3-1 sejren over de franske favoritter gav en sensationel førsteplads i Euro Ice Hockey Challenge. Men hvad der var nok så vigtigt: Den sjette og sidste forberedelseskamp inden OL-kvalen til februar i Vojens var sæsonens i særklasse bedste.

Denne signatur vil endda strække sig så langt som til at udpege kampen som én af de allerbedste, landsholdet har spillet i flere år uden for VM-regi.

Les Tricolores kom med 13 mål i de to kampe mod Slovenien og Letland (Danmark med kun tre), men det lykkedes med en forrygende indsats at holde de lynhurtige franske skøjteartister nede på kun ét mål.

Simon Nielsen diskede op med flere klasseredninger, én af dem godt tre minutter før tid ved stillingen 1-1. Han var udspillet, og alle havde set pucken i nettet. Men ud af ingenting dukkede hans gribehandske op. Hvilken detalje.

Julian Jakobsens 1-1 mål små fem minutter inde i tredje periode var også lidt af en genistreg. Lynhurtigt snurrede han rundt om sig selv og satte pucken op i krydset bag en totalt overrumplet målmand.

Nicklas Jensen havde endnu ikke scoret i landsholdstrøjen, da der manglede små to minutter, men så kan det ellers nok være, han trådte i karakter.

Han erobrede pucken på den franske blue line, skar på tværs af målet i sin velkendte dynamiske stil og gav ingen pardon. Værsgo.

Og med 26 sekunder før tid cementerede han den overraskende danske sejr i tomt mål.

Aalborg Pirates' center, Bjarke Møller, var tilskuer i Palais des Sports. Han har fået det bedre efter sin hjernerystelse i en tackling i torsdags mod Letland, men er stadig mærket af den hårde medfart.

- Jeg var i tvivl, om jeg ville tage med i hallen i aften på grund af larmen. Når vi kommer hjem, skal jeg til en scanning i Aalborg. Den vil give et fingerpeg om, hvor lang pausen bliver, siger han.

Holdkammeraterne føler med den uheldige nordjyde, som også var ude med en hjernerystelse sidste sæson og længe har haft lyskeproblemer.

- Synd for Bjarke. Man skulle ellers tro, han havde haft sin kvote af uheld, siger Mads Bødker.

For at kunne spille med fire kæder havde Per Bäckman rykket Malmø-backen op som center i fjerdekæden.

- Min første kamp som angriber. Den havde jeg ikke set komme og slet ikke i en landskamp, men sjovt at prøve, siger den hårdtarbejdende fighter med et smil.

Mads Bødker gjorde det i øvrigt glimrende i den uvante rolle, så nu ved Per Bäckman, hvem han kan prikke på skulderen næste gang i en hastesag.