Her er dit bevis, Wilbek: Mystisk makedoner må ikke spille mod Danmark

Den danske landstræner Ulrik Wilbek afslørede fredag forud for søndagens EM-åbningskamp på hjemmebane mod Makedonien, at man i håndboldforbundet har været på jagt efter gamle kamprapporter for at få afklaret, om en makedonsk spiller er spilleberettiget mod Danmark eller ej.

Spilleren hedder Nemanja Pribak, og han er oprindeligt serbisk, men har for nylig fået makedonsk pas.

DHF's interesse for de gamle kamprapporter skyldes, at Pribak, der spiller i Vardar Skopje, har repræsenteret Serbien, og han var en del af det serbiske hold, der spillede VM i Sverige i 2011. Ifølge reglerne skal der gå mindst tre år, fra du har repræsenteret en nation i en landskamp, til du må spille for en ny nation.

- Der er mystik omkring ham, fordi han har spillet på det serbiske landshold for omkring tre år siden, sagde Ulrik Wilbek, der dog mangler endegyldig dokumentation for Pribaks deltagelse i den slutrunde:

- Hvis vores oplysninger er rigtige, så er han måske ikke med mod os. Så må han først være med i anden eller tredje kamp. Men vi kan ikke finde kamprapporterne, sagde Ulrik Wilbek på det danske holds pressemøde.

- Han er en god spiller, så ham vil vi gerne undvære.

Nu er IHF's kamprapport imidlertid dukket op, da en læser har fundet den og sendt den til BT. Kamprapporten viser, at Nemanja Pribak spillede for Serbien mod Australien den 16. januar under VM i Sverige i 2011. Med andre ord er der, når Danmark tager imod Makedonien søndag den 12. januar, ikke gået de tre år, som reglerne foreskriver.

Kamprapporten kan ses HER.

Makedonerne har desuden også fået nationaliseret den 38-årige højre back Renato Vugrinec, der har 187 landskampe for Slovenien, som han vandt EM-sølv med i 2004.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08