Mennesket har et særligt netværk i hjernen, som træder i kraft, når vi skal hvile os. Et nyt studie antyder, at vi bruger det til at forberede os på at være sociale igen – og til dét er Facebook genialt, argumenterer forskerne bag.

Hjerneforskere har længe vidst, at vi har et netværk i hjernen, som går i gang, når vi hviler os.

Men indtil nu har man ikke vidst hvorfor. Nu mener professor i psykologi og psykiatri ved UCLA, USA, Matthew Lieberman, at have løst gåden.

»Vi kan se, at hjernen har et system, som bruger den tid, hvor vi hviler os, til at forberede os på at være sociale,« siger Matthew Lieberman.

Det skriver Videnskab.dk.

Han og hans kollegaers studie er publiceret i tidsskriftet Cognitive Neuroscience.

Matthew Lieberman forklarer, at når man tager en pause på jobbet, vil hjernen helst beskæftige sig med noget socialt.

»Når vi tager en pause på jobbet, så bruger vores hjerne det samme netværk, som når vi sidder på Facebook og tjekker op på, hvad vores venner laver. Det er det, hjernen helst vil, når vi tager en pause fra arbejde, som benytter andre netværk i hjernen,« siger han.

Matthew Liebermans studie slår fast, at vi i vores pauser ofte bruger den del af hjernen, som hedder dorsomedial prefrontal cortex.

Han beskriver netop den del af hjernen som ’chefen for den sociale del af hjernen’.

Så selvom Facebook måske ikke er skabt med dorsomedial prefrontal cortex i tankerne, passer det udmærket ind i den måde, vores hjerner fungerer på.

Andre artikler hos Videnskab.dk:
Forsker: Brug Facebook, når du er på arbejde

Forskere: Stop med at flashe fotos af din mad

Hvorfor går jeg rundt, når jeg taler i mobiltelefon?