Thenna Schjoldager levede i mange år med migræne. Det har en piercing nu ændret på.

Ekstrem hovedpine og sygemeldinger. Det var i 15 år en del af hverdagen for Thenna Schjoldager fra Aalborg. Gennem mange år led hun af slem hormonel migræne.

Til sidst var det så slemt, at hun overskred grænsen for, hvor mange piller, der må tages på en måned. Nu har en såkaldt daith-piercing i øret vendt op og ned på den 34-årige kvindes hverdag. Det skriver hun i et opslag på sin Facebook-væg, der er blevet delt næsten 17.000 gange.

Den såkaldte Daith-piercing kan her ses i Thennas øre.
Den såkaldte Daith-piercing kan her ses i Thennas øre.
Vis mere


Hovedpineforeningen anslår, at cirka 15 procent af den danske befolkning lider af migræne.

Flere migræneramte vælger at få en piercing i øret, men der er ikke garanti for, at det virker. Det fortæller Henrik Jørgensen, der er formand i Danske Akupunktører.

»Det er lidt en gråzone. Den skal sidde meget præcist, og man skal finde et punkt, der er 0,02 milimeter i diameter,« fortæller han. Hos nogle vil en piercing slet ikke virke, da migræne kan skyldes mange forskellige ting. Derfor kan punktet, der skal rammes, sidde et helt andet sted.
Henrik Jørgensen anslår, at piercingen virker hos 30 procent. Og i blandt dem er altså Thenna Schjoldager.

Til BT fortæller hun, at hun før fik pillerne Sumatriptan. Den maksimale dosis er ni piller om måneden, men hun har flere gange taget en større dosis – nogle gange op til 15 på trods af slemme bivirkninger som krampe i spiserøret og nakken.
»Nogen gange har én ikke virket efter en halv time, og så har jeg taget en til, fordi det har været så slemt,« fortæller hun.

Ofte var sygemeldinger nødvendige, og lægerne kunne ikke gøre andet end at udskrive pillerecepter. I april i år fik Thenna Schjoldager et tip fra en kollega om, at en piercing kunne virke, og hun bestilte med det samme tid hos en piercer 8. april.

»Man er jo villig til at prøve alt,« fortæller hun.

Og piercingen gav pote. Siden 10. april i år har Thenna Schjoldager ikke taget en eneste pille, og hverdagen er pludselig blevet meget nemmere for den 34-årige nordjyde.

»Det er helt anderledes og rart. Man er meget mere lettet,« fortæller hun.

Hele Thenna Schjoldagers opslag kan ses her: