Der er angiveligt blevet solgt hakket oksekød med multiresistent salmonella i Lidl, Aldi, Dansk Supermarked og Supergros, oplyser Fødevarestyrelsen. Butikkerne har nu trukket kødet tilbage.

Mandag trak Dansk Supermarked et parti hakket oksekød fra Netto tilbage efter fund af salmonella i kødet, og tirsdag fulgte både Aldi, Supergros og Lidl efter.

Tilbagekaldelsen sker, efter at Fødevarestyrelsen har oplyst butikkerne om, at de angiveligt har modtaget noget af det kød fra Skare Meat Packers, der er inficeret med salmonella.

»Jeg kan bekræfte, at vi har oplysninger fra Skare om, at deres kød er solgt til Lidl, Aldi, Dansk Supermarked og Supergros,« skriver Fødevarestyrelsen i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Selv om mindst holdbar-datoen for kødet - 20. juni 2014 - for længst er overskredet, har butikkerne trukket kødet tilbage, fordi der er risiko for, at nogle kunder har frosset det ned.

Ifølge Metroxpress vurderer Statens Serum Institut, at op mod 130 personer kan være blevet syge i forbindelse med at have spist det smittede kød.

Sagen fik tirsdag fødevareminister Dan Jørgensen (S) til at irettesætte Fødevarestyrelsen for dens langsommelighed.

»Hensynet til forbrugerne bør altid veje tungt i håndteringen af denne type sager - ikke mindst her, hvor der stadig kan ligge kød i forbrugernes frysere, som Skare Meat for længst skulle have trukket tilbage. På den baggrund har jeg nu meddelt Fødevarestyrelsen, at forbrugerne altid skal informeres, hvis der er den mindste risiko for forbrugernes sikkerhed,« skriver Dan Jørgensen i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.