Efter at have levet i et fysisk og mentalt smertehelvede i næsten 40 år, håbede førtidspensionisten Kristian Green-Andersen, at lægerne i TV3-programmet ’Mit Plastikmareridt’ kunne hjælpe ham tilbage til et bedre liv.

Men sådan skulle det desværre ikke gå.

Onsdag aften kunne tv-seerne nemlig se, hvordan programmets erfarne eksperter måtte skuffe ham med meldingen om, at de desværre ikke kunne hjælpe.

Men nu er der fornyet håb for den 48-årige odenseaner.

Som blot niårig var han ude at cykle, da han blev kørt over af en højresvingende lastbil. Hans ryg blev revet op fra haleben og opefter. Han fik bækkenbrud, og højre balle blev flået i stykker. Hoften blev beskadiget, venstre skulderblad blev knust, og det samme gjorde hans endetarm, så ringmusklen i dag ikke fungerer.

Det betyder, at han hurtigt skal finde et toilet inden for to minutter fra, at han mærker de første tegn, ligesom arvæv langs hele hans endetarm bevirker, at han skal benytte en bruser for at blive ordentlig ren efter toiletbesøg. Det har nærmest isoleret ham i hjemmet.

Foruden den mentale smerte lever han med den fysiske, der stråler hele vejen op i skulderbladet, idet hele nederste del af hans ryg er dækket af massive stramme ar og mangler både muskler og fedtlag.

Og det blev for opfattende at rekonstruere for eksperterne i ’Mit Plastikmareridt’, måtte de desværre bekende.

Da BT taler med Kristian Green-Andersen, efter kameraerne er slukkede, fortryder han ikke sin medvirken trods det nedslående svar.

»De havde formentlig tilladt operationen, hvis de ikke arbejdede under kravene fra TV3 om, at man kun kunne få én operation i programmet,« siger Kristian Green-Andersen, der fik at vide, at det ville kræve adskillige operationer over et halvt år at få et tilfredsstillende resultat.

Men dem har han nu fået bevilget uden for tv-programmet, kan han med glæde oplyse.

Efter konsultationer på Odense Universitetshospital er det nemlig blevet besluttet, at han skal have fjernet sit store stramme ar midt på ryggen og have sat smidigere hud på. I hullet over lænden, hvor hans muskler blev skrabet ud ved ulykken, skal indsættes en pose, som skal pumpes op med vand, til huden kan klare sig selv.

Den manglende balle kan de dog ikke rekonstruere.

Tv-seere kunne måske undre sig over, at der skulle gå så mange år, før han fik udbedret de invaliderende skader i ryggen. Men ifølge Kristian Green-Andersen er det ikke fordi, han ikke har forsøgt.

Til BT fortæller han, at han flere gange, siden han blev 18, har bedt lægerne om hjælp, men har fået afslag med den begrundelse, at sygehusvæsnet ’ikke har ressourcerne til skønhedsoperationer.’

Han mener derfor, at hans tv-optræden muligvis kan have spillet ind denne gang.

Den ødelagte ringmuskel og en rekonstruktion af endetarmen kan Odense Universitetshospital dog ikke klare, men fredag har Kristian Green-Andersen en aftale på Svendborg Sygehus, hvor man som nogle af de eneste ikke har afskrevet den mulighed. Så nu kan han kun krydse fingre for, at han endelig kan få sit normale liv tilbage.