Skoler kan for eksempel have to pedeller i stedet for en for at skaffe arbejde til de, der vil miste retten til dagpenge efter nytår.

Flere kommunale servicejob kan hjælpe de dagpengemodtagere, der bliver ramt af kortere dagpengeperiode fra årsskiftet.

Det mener formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), borgmester i Rødovre Kommune, skriver Dagbladet Information.

- Vi peger på, at servicejob, som er forsvundet, måske kan bruges i denne ekstraordinære situation. Vi er selvfølgelig nervøse ved, at vi i den offentlige sektor får prædikatet, at vi flytter fra den ordinære beskæftigelse til støttede beskæftigelse. Det vil vi ikke have. Vi vil meget gerne være med til at løse udfordringen, og det gør vi også som en stor arbejdsgiverorganisation, sagde Erik Nielsen, da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forleden havde inviteret arbejdsmarkedets parter, Dansk Arbejdsgiverforening og LO samt Kommunernes Landsforening og brancheorganisationen for a-kasserne AK-Samvirke til møde i ministeriet.

De skulle drøfte, hvordan parterne kan hjælpe de anslået 9.000-16.000 personer, som i 2013 vil miste retten til dagpenge ifølge Beskæftigelsesministeriet.

- Vi kan lave servicejob - helt ekstraordinært - som ikke længere er besat, som vi så kan bruge i en overgangsfase. Det kan være på skoler, hvor man i årevis udelukkende kun har haft én pedel - der kan man have to, sagde Erik Nielsen ifølge Information.

Den melding bliver positivt modtaget hos på Christiansborg hos Enhedslisten, som selv i forbindelse med de kommende forhandlinger om næste års finanslov har foreslået, at der bliver oprettet 6.000-8.000 midlertidige servicejob i det offentlige.

- Derfor passer kommunernes forslag også som fod i hose til vores nødplan for dem, der falder ud af dagpengesystemet. Vi er nødt til at have et antal arbejdspladser klar, så de kan genoptjene retten til dagpenge, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl til Information.

BNB