Det er hårdt arbejde at være i et forhold, og det er beviseligt hårdest for kvinder, siger ekspert.

Når en mand og en kvinde finder sammen, skal der arbejdes for at få dagligdagen til at fungere, og det er meget ofte kvinden, som tager den største del af arbejdsbyrden.

Det siger professor i befolkningsvidenskab ved universitetet i Essex, Emily Grundy, til The Telegraph.

»Der er beviser for, at kvinder bruger længere tid på huslige pligter end mænd, og jeg tror, at de også udfører mere emotionelt arbejde - så de laver stadig mere husligt arbejde og laver mad og sådan noget, samtidig med at de laver mere emotionelt arbejde«, siger hun til avisen.

Det emotionelle arbejde består blandt andet i at forsøge at løse uenigheder, som kommer til udtryk under diskussioner og skænderier, uddyber hun.

Hendes udtalelser kommer i forbindelse med en ny undersøgelse, som viser, at kvinder er mere tilfredse med at være single, end mænd er.

Nye tal fra forbrugeranalysefirmaet Mintel viser ifølge The Telegraph, at 61 procent af alle singlekvinder er tilfredse med at være alene, mens kun 49 procent af singlemændene er glade for at leve uden fast partner.

Forskellen i tilfredshed skyldes ifølge Emily Grundy delvist, at kvinderne tager det største slæb i parforholdet. Men det skyldes også, at kvinder simpelthen er dygtigere til at skabe sig et socialt liv som singler, end mændene er.

»Kvinder er bedre til at have alternative, sociale netværk og andre fortrolige, mens mænd har det med at læne sig kraftigt op ad deres koner, og har få andre sociale bånd«, siger hun.