I Superligaen måtte AC Horsens lørdag gå fra banen med et sviende nederlag på 1-3 til kriseramte Esbjerg.

Der burde umiddelbart være stor forskel på holdenes motivation, da AC Horsens lørdag tog imod Esbjerg på hjemmebane i Superligaens nedrykningsgruppe 1.

Hvor Horsens stadigvæk kunne nå at redde sig, skulle Esbjerg groft sagt bare have tiden til at gå, da holdet i forrige runde mistede den sidste mulighed for overlevelse med ti point til redning og kun ni tilbage at spille om.

Men hvis der var en forskel i motivationen, var den dog ikke til at se i kampens åbning, hvor Esbjerg sad totalt på spillet og kreerede flere chancer.

Efter 19 minutter udløste presset da også scoringen til 1-0, da 18-årige Anders Dreyer tog et godt træk ind i banen og sendte kuglen kontant mod mål.

Unge Dreyer fik ikke placeret bolden specielt yderligt, men den forsvandt dog alligevel i maskerne bag amerikanske Steve Clark, der igen var foretrukket i målet hos Horsens i stedet for Nicklas Dannevang.

Det var det første mål i Superligaen for Anders Dreyer, der hidtil har kunnet prale af at være topscorer i U19-ligaen med 21 mål i 16 kampe.

Horsens fik dog sat udligningen ind lige før afslutningen på første halvleg. I det 44. minut dumpede en høj bold ned for fødderne af en helt fri Thomas Kortegaard, der klogt havde placeret sig på kanten af feltet.

Og uden nævneværdigt pres fra Esbjerg-spillerne flugtede rutinerede Kortegaard flot bolden i mål til stillingen 1-1.

Starten på anden halvleg blev en rodet affære. Efter 70 minutter var Horsens dog tæt på at tage føringen, da Hallur Hansson afsluttede hårdt lige forbi bunden af den venstre stolpe.

Det blev i stedet Esbjerg, der kunne række armene i vejret, da græske Konstantinos Tsimikas efter 85 minutter gjorde det til 2-1 efter endnu en tvivlsom aktion fra Steve Clark.

Og det blev også 3-1 til Esbjerg, da Robin Söder i det 90. minut bragede bolden utageligt op i målhjørnet fra lang afstand.

Med sejren er Esbjerg fortsat placeret på sidstepladsen i nedrykningsgruppe 1 med 28 point.

Horsens ligger nummer tre i gruppen med 33 point og har to point op til OB, der har spillet en kamp færre.