Erik Damggard havde alt. Nu er hans kone spærret inde, og han er på vej mod bunden.

Erik Damgaard havde alt. Et godt liv. To børn. Ikke bare hans kone var attraktiv. Hans og broderen Prebens it-firma var så attraktivt, at Microsoft-ejeren Bill Gates personligt greb telefonen og tilbød dem ti mia. kr.

I går stod Damgaard rystet uden for retten i Odense. Svarede nærmest mekanisk på spørgsmålene. Lignede en mand på vej mod bunden.

Hvordan endte den feterede it-boss som en slagen mand. Der er to kodeord.

Det ene er finanskrisen. Den vurderes at have gjort ham to mia. fattigere.

Det andet er begær.

- Anni er jo prototypen på enhver mands inderste drøm. Hun er jo en wow-faktor for mænd. Hun er jo sådan en, de ser i bladene, så selvfølgelig drejer Erik da hovedet af led. Det er da klart, siger Camilla til B.T.

Hun er en af Anni Fønsbys nærmeste veninder. Har fulgt den kulørte kærlighedsaffære på nærmeste hold.

- Anni er Eriks levende, seksuelle fantasi. Og hun er der hele tiden, siger Camilla.

Mere herunder

Elektroniknørd
Engang var Erik Damgaard en stille og forsigtig fyr. Elektroniknørden Eriks liv begyndte uendelig langt fra den kendistilværelse, der har præget hans liv det sidste par år. I et lille rækkehus på Solbærvænget udenfor Bagsværd voksede Erik op med Preben. Deres mor, Karen, var bogholder. Faderen Knud revisor.

48-årige Erik Damgaard har fortalt, at han aldrig fik lommepenge, men knoklede for hver en 25 øre ved at gå med aviser og arbejde som bud. Entreprenørgenet har han altid haft.

I familiens kælder stiftede Erik og Preben Damgaard it-selskabet Damgaard Data helt tilbage i midtfirserne. De ydmyge forhold blev dog hurtigt skiftet ud. Venner og bekendte fra dengang har særdeles svært ved at genkende den Erik, der i går blev sigtet for medvirken til rufferi.

Hamrende dygtig
- Dengang var han en stille og indesluttet it-nørd, som var hamrende dygtig. Det er virkelig underligt og sørgeligt at se, hvad der er sket med den stakkels mand. Han har tilsyneladende tabt hovedet, fortæller en af de ansatte, der arbejdede sammen med Erik i Damgaard Data, som senere fusionerede med Navision.

- Erik var utrolig professionel og havde nogle meget stærke meninger om tingene, siger Jens Haugaard, der også arbejdede med brødrene i halvfemserne. Han er ligeledes 'meget overrasket' over Eriks seneste nedtur.

Milliardærklubben
Efter Bill Gates’ opkald stod Erik Damgaard med én milliard danske kroner mellem hænderne. Han var på toppen af sin karriere. De mange millioner investerer han i øst og vest. Damgaards milliardærklub bestod af storspekulanter som Peter Forchhammer, Ole Abildgaard og Aldo Petersen.

Men stille og roligt vendte Damgaards lykke. I 2006 gik han fra konen Signe og flyttede ind i en ungkarlelejlighed i København.

Det lignede en midtvejskrise af dimensioner, da han i stedet kastede sin kærlighed på den tidligere nøgenmodel Anni Fønsby. Hun fik hurtigt stylet it-nørden op og meldt parret ind i det københavnske jetsetmiljø.

Damgaard gennemgår en »make over« fra anonym slipsedreng til playboy iklædt modetøj og en selvsikker vinderattitude.

Damgaard fægtede med sine kreditkort endnu en gang og købte bl.a. i 2007 en strandvejsvilla i Hellerup til 65 mio. kr.

- Jeg har råd til at købe det kontant, hvis det var det, jeg ville. Men det ville jo være tåbeligt. For jeg kan lave et bedre afkast på pengene, sagde han dengang stolt til B.T.

Parret valgte tilmed at blotlægge deres liv for offentligheden ved at deltage i Kanal 4s dokumentarserie 'Erik og Anni goes to Hollywood'.

Gør sig selv til grin
Damgaards venner undrede sig, når han ikke var i nærheden. Mere end én gang gav han udtryk for, at nu måtte det være slut. Han har to børn, som er på vej ud i livet. Der snakkes i skolegården. Og der render han rundt og gør sig selv til grin.

Historierne om det stormfulde forhold er mange. Som dengang i januar sidste år, da parret endnu en gang blev uvenner på vej til tv-optagelserne i Los Angeles. De sad i hver sin ende af flyet og indlogerede sig på hver sit hotel. Det sker, at den lidt enspænderagtige elektronik-nørd fra kælderen i Bagsværd stikker hovedet frem og siger - den der glamour-drøm er overfladisk og dum. Hun har jo ikke noget på. Og det er netop problemet. Men til sidst gav Erik op, og parret blev genforenet.

Maneater
- Anni kan noget, den pige. Du kan se det i hendes øjne. Og hvilken mand ville ikke kunne lide det? Anni er en maneater, siger Annis veninde Camilla.

I dag er en stor del af formuen forduftet op i den blå luft. Erik Dam- gaards kone er fængslet. Han har fået en tænkepause.

- Jeg har bedt Anni om at lade være med at have med bordeller at gøre. Efter at hun er blevet fængslet, er jeg nødt til at tage op til overvejelse, hvad jeg vil i fremtiden. Jeg har haft en hel nat alene i arresten i Odense til at tænke mig om, men jeg har mange overvejelser at gøre endnu, siger Erik Damgaard, der er blevet så ramt af sagen, at han endda overvejer ægteskabet med sin veldrejede hustru:

- Det kan gå til både højre og venstre.