EM-kvalifikationskampen mod Belgien måtte afbrydes, da uglen angreb spillerne.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hos Benfica i Portugal har de en dresseret ørn som maskot, der flyver stadion rundt inden kampene. Nu har det finske landshold fået deres egen flyvende lykkefugl i form af en stor hornugle, der onsdag aften sendte dem på ret kurs hjemme i mod Belgien.

Finland var begyndt kampen lidt trægt på Det Olympiske Stadion i Helsinki, men efter sytten minutter blandede den store rovfugl sig. Den har bosat sig på det historiske stadion, og den forsvarer sit territorium med næb og kløer.

Først slog uglen sig først ned på det ene og siden kredsede den rundt over spillerne, frem og tilbage mellem de to mål. Dommeren følte sig tvunget til at afbryde kampen på grund af den ulovlige invasion på banen. Men selvom modsat Herbert Fandel følte han sig ikke så truet, så der var nogen grund til at fløjte den af og taberdømme hjemmeholdet.

Efter syv minutter fløjtede dommeren kamp op påny, og nu var hjemmeholdet vågnet op. Med den store hornugle som tilskuer kunne Malmö-angriberen Jonatan Johansson minuttet efter score til 1-0 til Finland.

Siden blev det også 2-0 til hjemmeholdet, der har den tidligere FCK-træner Roy Hodgson på bænken. Resultatet betyder, at der stadig er liv i de finske EM-drømme.