Med tre touchdowns og en fejlfri kamp blev Baltimore Ravens-quarterback Joe Flacco fortjent kåret til Super Bowl MVP.

Kælenavnet ’Average Joe’ må være en saga blot for Joe Flacco.

For Baltimore Ravens-quarterbacken var alt andet end gennemsnitlig, da holdet slog San Francisco 49ers 34-31 i Super Bowl 47.

Flacco ramte plet på 22 ud af 33 kast for 287 yards, og selv om han blev holdt fra at kaste touchdown i anden halvleg, var de tre, han blev noteret for i første halvleg, rigeligt til at sikre Ravens sejren og Flacco titlen som kampens MVP (mest værdifulde spiller).

- De skulle jo give det til en, og jeg skal skam ikke klage over, at det blev mig, lød det beskedent fra Joe Flacco efter kampen om æren, der medfører en tur til Disneyland.

Ud over sine tre touchdowns undgik Flacco at kaste en interception, og dermed endte han med at gå igennem slutspillet uden en eneste af slagsen.

Trods Flaccos pragtpræstation var sejren lige ved at glide Ravens af hænde. Efter et strømsvigt på 34 minutter kom 49ers stormende tilbage og reducerede på blot to minutter og 18 sekunder Ravens’ føring fra 22 til otte point. Med to minutter igen havde 49ers endda chancen for at komme foran, da holdet marcherede hele vejen ned til Ravens’ 5-yard-linje.

Det lykkedes dog Ravens-forsvaret at holde stand, og dermed træder Flacco som det syvende medlem ind i den eksklusive klub af aktive quarterbacks, der har vundet en Super Bowl.

- Det er ikke sunket ind endnu. Vanvittigt. Utroligt. Det er svært at sætte ord på. Alle på dette hold vil være forbundet til hinanden på grund af dette, og det er virkelig noget særligt, sagde den 28-årige quarterback.

Om en måned udløber Flaccos kontrakt med Ravens, og ifølge flere amerikanske medier har han krævet en årsløn på cirka 20 millioner dollar, hvilket vil gøre ham til NFLs bedst betalte spiller og alt andet end ’Average Joe’.