Sommervejret har luret de seneste uger, og i denne uge skulle en regulær varmebølge skylle ind over Danmark med temperaturer på op til 27 grader.

Det er vi mange, der sætter pris på i et land som Danmark, hvor sommermånederne desværre er få.

Men selvom det er dejligt, når temperaturerne stiger, så kan det også volde en del problemer, når kroppen pludselig igen skal indstille sig på, at Danmark faktisk kan være et land, hvor solen af og til skinner.

I anledningen af sommerens komme giver vi dig her 10 frustrerende faser, du sandsynligvis kommer til at gennemgå i løbet af det næste stykke tid, når sommeren rammer. Måske kender du endda en del af punkterne fra tidligere år.

1. Den skeptiske fase
Ja ja, vejrudsigterne melder om 25 grader og sol. Måske endda mere. Samtlige netaviser lover dig, at nu kan du finde sommertøjet frem, men du ved bedre. Du kender det danske vejr og stoler ikke en disse på alle de forudsigelser. Det ender sikkert bare med at blive 16 grader og regn, tænker du, og tager troligt dine jeans og en langærmet skjorte på.

2. Overophedningsfasen
Du kommer på arbejde og må sande, at vejrprofeterne for en gangs skyld havde ret, og nu kan du mærke sveden drive ned ad din ryg, fordi du altså ikke helt er afklædt nok til sommer. Du prøver at holde svedproduktionen nede ved at gå på toilettet og klaske koldt vand i hovedet hver halve time. Dine tæer skriger desuden på at blive befriet fra de alt for varme lædersko, du har på.

3. Panik-shopping-fasen
Det er efterhånden gået op for dig, at sommeren altså har nået Danmark, og nu har du bare lyst til at hoppe fluks i noget florlet sommertøj – gerne i hør – og åbne sko. Til din store irritation opdager du, at dine sandaler fra sidste år er udtrådte, og det er også som om, din sommergarderobe er blevet gevaldigt mindre. Du har jo ingenting at tage på! I ren og skær panik går du i det nærmeste storcenter og køber tre par sommersko, alt for meget sommertøj og en fiks sommerhat. Du ved allerede, inden du når hjem, at du aldrig får brugt den skide sommerhat.

4. Jeg behøver ikke solcreme-fasen
Din hud har haft nogenlunde samme farve som A4-papir det seneste halve år, og nu glæder du dig til endelig at få noget kulør, så du kan gå med hvidt tøj uden at ligne et spøgelse. Du siger konsekvent nej til alle aftaler den næste uge og undskylder med, at du skal ligge i haven og sole dig. Ingen brokker sig, måske fordi dine venner også synes, du trænger til sol.

5. Den solbrændte fase
Det er uundgåeligt. Du har undervurderet solcreme, og nu er du rød som en reje på skuldrene og næsen. »Det bliver brunt i morgen,« siger du til dig selv, og går direkte i Matas for at købe tre tuber med faktor 30. Og en aftersun. Og en kølende aloe vera-creme, bare for at være på den sikre side.

6. Hvor-mange-is-om-dagen-fasen
Sommervejr er isvejr, og det er helt okay at mæske sig i store mængder flødeis flere gange om dagen. Men hvor går grænsen egentlig?  Du starter forsigtigt med den klassiske gammeldags isvaffel med tre kugler, men det udvikler sig hurtigt til, at du også har tre pakker Magnum-is, en pakke Sunlolly og et par andre varianter liggende i fryseren derhjemme. Du skal naturligvis også lige prøve alle de lokale is-steder igen. »Det løber op det skidt, men altså, det er jo kun sommer en gang om året,« siger du til dig selv.

7. Hverdagsdrankerfasen
Når Danmark er badet i sol, stiger niveauet samtidig for, hvor meget alkohol du må drikke på daglig basis. Man skal jo have lov til at drikke et par øl til sine grillpølser. Og måske et glas rosé til desserten – eller to, hvis det er torsdag. Et glas koldt hvidvin efter arbejde er vel heller ikke af vejen? Alle steder, du kigger hen, drikker folk øl på fortovscafeer eller i parken, og du tager pludselig dig selv i at drikke alkohol seks ud af ugens syv dage. Men bare rolig, alle de andre gør det også.

8. Brokkerøvsfasen
Det kan godt være, det er dejligt med sommervejr, men du synes ærligt talt også, det er lige lovligt varmt. Det er jo ikke til at være nogen steder, og det er faktisk også svært at sove om natten. Efter tre dage med bragende sol, savner du faktisk lidt de mere svalende forårstemperaturer, og du tager dig selv i at starte alle sætninger med: »Det er da næsten ikke til at holde den varme ud, hva?« efterfulgt af et halvskyldigt »… men nu skal man jo heller ikke brokke sig.«

9. Den dårlige samvittigheds-fase
Det er en uskreven regel, at man helst skal være uden for så meget, det er menneskeligt muligt, når sommeren endelig har ramt Danmark. Men ærlig talt har du bare lidt lyst til at ligge på sofaen en lørdag formiddag. Du sniger dig til at se et enkelt afsnit af din favorit tv-serie, men har allerede efter 22 minutter dårlig samvittighed over, at du ikke er ude i solen.

10. Den deprimerende regnvejrsfase
Vi bor i Danmark, og derfor varer det gode vejr aldrig evigt. Før eller siden rammer regnvejret og tordenskraldet, og selvom du har bedt til køligere vejr i flere dage, tager du dig selv i at blive forholdsvis irriteret, da himlen pludselig åbner sig, og regnen vælter ned. »Hvorfor skal vejret altid være så dårligt i Danmark?«