Der er god grund til at stikke hovedet udenfor efter mørkets frembrud de næste mange dage. For den danske nattehimmel er lige nu vært ved et smukt syn, når hundredvis af stjerneskud skyder frem på himlen.

Stjerneskuddene er en del af meteorsværmen 'Perseiderne', der troligt gæster den danske nattehimmel hvert år omkring dette tidspunkt. Mere præcist er 'Perseiderne' aktive fra slutningen af juli til slutningen af august hvert år, men særligt natten til den 13. august vil du kunne opleve mange stjerneskud.

'Perseiderne' har fået sit navn, fordi stjerneskuddene synes at udstråle fra ét bestemt punkt i stjernebilledet Perseus - så vend blikket mod Perseus (som findes under det karakteristiske W-formede stjernebillede Cassiopeia), hvis du vil opleve fænomenet (og har et ønske, du gerne vil have opfyldt).

Meteorsværmen er stumperne af kometen Swift-Tuttle, som krydser Jordens bane. Når en stump rammer Jordens atmosfære  - med en hastighed på helt op til 200.000 km/t - brænder den op i atmosfæren - og et stjerneskud er født.

De bedste stjerneskuds-forhold findes uden for byerne, hvor himlen ikke bliver forstyrret af byens lys. DMI har på sin hjemmeside lavet et kort, hvor du kan se antallet af forventede stjerneskud på 'din' nattehimmel.