Kinesere bygger motorvej rundt om stædig beboer

KINA: Hvis du bor tæt på en stor vej og er træt af støjen, så er det formentlig ingenting i forhold til, hvad 46-årige Zhang Ling, bliver udsat for inden længe.

Myndighederne i den kinesiske Zheijang-provins har besluttet at lave en ny motorvej og er for længst egyndt arbejdet. De havde dog ikke taget højde for Zhang Ling, der nægter at flytte fra sin bolig, selv om huset nu ligger lige midt på motorvejen.

- De tilbød os ikke nok i kompensation, så vi bliver, siger Zhang Ling ifølge nyhedsbureuaet Reuters.

Det har dog ikke fået myndighederne til at stoppe arbejdet. Nu kører der asfalt i en pæn bue rundt om den stædige kinesers hus.

Zhang Ling overvejer nu, om han skal åbne en drive-through-butik i stueetagen.

Venner samler »hvert eneste blad i Utah«

USA: Tre venner i den amerikanske by Logan i staten Utah har samlet, hvad, de selv hævder, er verdens største bunke blade. Af ukendte årsager fik de lyst til at leje en stor lastbil og køre byen tynd for at samle nedfaldne blade.

De tre bladglade mandevenner fik ifølge eget udsagn samlet »hvert eneste blad i Utah«. Mere målbart så blev det til 1.462 plastiksække fyldt med blade. De blev kørt til den ene af bladsamlernes hjem og læsset af i haven. Her dannede de en kæmpemæssig bladbunke, der blev mere end seks meter høj og fik en omkreds på mere end 18 meter.

Indsamlingsarbejdet blev afsluttet med noget, der ligner en hoppekonkurrence fra taget af huset og ned i bladbunken. Det kan blandt andet ses på YouTube.

Sydhavsø er pludselig forsvundet

AUSTRALIEN: Den lille sydhavsø Sandy Island er pludselig og helt ud af det blå forsvundet fra sin plads i Stillehavet halvvejs mellem Australien og Ny Kaledonien. Eller måske har den aldrig eksisteret ...

Det hævder australske forskere i hver fald, for da de sejlede ud for at kigge efter øen, der optrådte på flere forskellige kort, var den der ikke, skriver BBC.

- Den er på Google Earth og på andre kort, så vi ville tage ud og tjekke den, og så var der ikke nogen ø. Vi er virkelig forvirrede. Det er ret bizart. Hvordan fandt den vej til kortene? Det ved vi simpelthen ikke, men vi planlægger at følge op på det og finde ud af det, siger forsker Maria Seton fra University of Sydney ifølge BBC.

Hun var med på det skib, der sejlede ud for at finde den forsvundne ø, der angiveligt har eksisteret i et helt årti. Det tog forskerholdet i alt 25 dage at sejle ud til fantomøen. Forskerne besluttede sig i første omgang for at undersøge den mystiske ø, fordi deres målinger viste, at vandet var 1.400 meter dybt i området omkring den, og det er ifølge Maria Steton »meget dybt«.

Mysteriet er endnu ikke opklaret, og Google har ikke været hjælpsomme.

- Verden er et sted i konstant forandring, og det er en uendelig opgave at holde styr på alle disse forandringer, siger en talsmand fra internetgiganten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.