Bruxelles torsdag aften: Politiet evakuerer beboere i en bygning nær rue Franklin. Foto: JMQuinet/Reporters Reporters / QUINET.
Bruxelles torsdag aften: Politiet evakuerer beboere i en bygning nær rue Franklin. Foto: JMQuinet/Reporters Reporters / QUINET. Foto: JEAN MARC QUINET

Blot to døgn efter terrorangrebet i Bruxelles blev Europa sent torsdag aften mindet om, at terrortruslen fortsat er aktuel. I både Frankrig og Belgien har myndighederne foretaget anholdelser.

I Frankrigs hovedstad Paris har politiet anholdt en terrormistænkt med såkaldte »fremskredne planer«, lyder det sent torsdag aften fra den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Også Belgiens hovedstad dannede torsdag aften ramme for en massiv antiterror-aktion.

terrorsplit

I Bruxelles er i alt seks personer anholdt efter en række razziaer i bydelene Schaerbeek og Jette, skriver den belgiske avis De Standard.

De anholdte i Belgien kan angiveligt sættes i forbindelse med de tre angreb i Bruxelles tirsdag morgen, hvor over 30 mennesker mistede livet som følge af tre selvmordsbomber.

Omvendt lyder det fra Frankrigs indenrigsminister, sent torsdag aften efter anholdelsen i Paris, at der »på nuværende tidspunkt ikke er konkrete beviser for en forbindelse« mellem dagens anholdelse i den franske hovedstad og angrebet tidligere på ugen i Bruxelles såvel som det tidligere angreb i Paris.

Ifølge tv-stationen France24 lyder det videre fra idenrigsministeren, at der er bomberydere til stede foran bygningen i bydelen Argenteuilm, hvor anholdelsen i Paris er sket.

Sent torsdag aften er der ikke oplysninger om de seks anholdte i Bruxelles, skriver belgiske De Standard.

Dermed står det endnu uklart, om de efterlyste fra angrebet i den belgiske hovedstad tirsdag er blandt aftenens anholdte.

Aktionen i Belgien sker efter, at myndighederne torsdag har sænket sikkerhedsniveauet fra det højeste niveau, nummer 4, til det næsthøjeste, der er nummer 3.

Det aktuelle sikkerhedsniveau i Belgien indikerer, at der ifølge myndighederne fortsat er overhængende fare for f.eks. terroraktioner i Belgien, men at truslen ikke er akut.

Franske betjente under en razzia torsdag aften i forstaden Argenteuil nordvest for Paris. Foto: AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT.

Angrebet i Bruxelles tirsdag morgen i Zaventem Lufthavn og ved metrostationen Maelbeek har kostet mindst 31 mennesker livet, mens op mod 300 blev såret, ifølge de officielle tal.

Terrorangrebene i Paris i november i fjor kostede 130 personer livet.

 

Oversigt over eksplosionerne i Bruxelles.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.