Så gik den ikke længere. Den svenske regering har netop annonceret på et pressemøde, der fandt sted kl. 20, at den har besluttet sig for at indføre grænsekontrol.

Grænsekontrollen træder i kraft torsdag formiddag klokken 12, og der vil blive indført grænsekontrol ved Øresundsbroen samt ved al færgetrafik til Sverige fra Danmark og Tyskland.

Det har den svenske inderigsminister, Anders Ygeman, nu oplyst. Kontrollen vil vare mindst 10 dage - med mulighed for forlængelse. Ifølge reglerne omkring Schengen-samarbejdet er det tilladt at indføre midlertidigt i op til seks måneder.

For få dage siden offentliggjorde de svenske myndigheder nye tal på, hvor mange flygtninge og migranter, der har søgt asyl hos vores svenske naboer.

123.000 er allerede kommet til Sverige, og det skønnes, at 180.000 flygtninge og migranter vil søge asyl i Sverige i 2015.

Skønnet kommer, efter svenskerne modtog omkring 10.000 flygtninge og migranter på bare en uge i den første uge af november. Den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman, kan dog ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor mange flygtninge og migranter, han regner med, Sverige vil afvise.

Tidligere onsdag var den svenske statsminister, Stefan Löfvan, allerede ude i medierne med et hint om, at man ville tage et opgør med Dublin-forordningen, der regulerer, hvordan EUs medlemslande håndtere flygtninge og migranter.

»Vi er nødt til at lave en ny ordning for, hvordan Europa samlet tager ansvar for flygtninge og migranter. Vi har brug for en ny Dublin-forordning,« lød det ifølge SVT.

Grænsekontrollen ved Øresund kommer formentlig til at betyde, at flygtninge ikke kan rejse igennem Danmark og ind i Sverige.

De mange tusinde flygtninge, der i de seneste måneder er ankommet til Danmark, er i de fleste tilfælde rejst videre til Sverige, der har gunstigere forhold til især syriske flygtninge.

Den svenske udmelding, der kom onsdag aften, har prompte fået Simon Emil Ammitzbøll (LA), politisk ordfører for Liberal Alliance, til at melde ud på det sociale medie Twitter, at Danmark skal følge det svenske spor:

»Hvis Sverige indfører midlertidig grænsekontrol, vil det være naturligt, at Danmark gør det samme,« skriver han.

Også Dansk Folkeparti blander sig i debatten på det sociale medie:

Sverige har i de seneste måneder taget i mod flygtninge i et omfang, der har gjort det mere end svært alene at huse de ankomne flygtninge.

Og den svenske linje har heller ikke været lige populær blandt svenskerne. Det har ført til flere voldelige tilfælde, ligesom der har været flere end 20 formodede brandattentater mod asylcentre i Sverige i 2015.

»Regeringen har tidligere givet udtryk for, at vi er klar til at indføre grænsekontrol, hvis der kom en anmodning. Det er der så kommet nu fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket,« siger en regeringskilde til Aftonbladet.