Længe ventede Netflix er endelig landet i Danmark. Men lever tjenesten op til forventningerne om, at vi snart kan skifte vores tv-pakker ud med disse streaming-tjenester.

Streaming-tjenesten Netflix er netop blevet åbnet i Danmark, med en masse dansk indhold. Ideen er simpel: ubegrænset adgang til masser af danske og udenlandske serier, film og dokumentarer, til en fast pris. Samtidig er det muligt at se indholdet på både din mobil, tablet, PC, Mac eller TV.

Netflix er kæmpestort i USA, hvorfor hypen om tjenesten også har været betragtelig og forventningerne store.

Men kan Netflix i Danmark leve op til forventningerne? Vi har testet danske Netflix.

Første fix er gratis
Vil du have adgang til Netflix, opretter du blot en konto på netflix.com. Prisen er 79 kroner om måneden, med én testmåned gratis for de fleste, men resten af året gratis for Spotify Premium-kunder. Til din mobil eller tablet henter du blot applikationen, hvorfra du derefter kan logge ind.

I modsætning til opsætningen hos konkurrenten Viaplay, er der fra Netflix adgang til det samme indhold, uanset om du logger på fra en tablet, mobil eller PC. Er du i gang med at se en film eller TV-serie på en anden enhed, er det endda muligt at fortsætte afspilningen, hvor du slap.

Setup foregår nemt og hurtigt, og du bliver som det første spurgt ind til dine favoritgenre, så Netflix kan finde film- og TV-forslag til dig. Efterhånden som du bruger tjenesten, bliver forslagene dannet på baggrund af, hvad du tidligere har set. 

Du kan dog også altid gennemse andre genrer, end dem du har valgt.

Uanset den gratis måned bliver du bedt om at oplyse kortoplysninger med det samme under opsætningen. Abonnementet fortsætter automatisk efter den gratis periode, så ønsker du ikke at betale, skal du selv huske at afmelde efter prøveperioden.

Som venner vi dele
Det er muligt at koble Netflix-kontoen op på din Facebook-konto, hvorefter du får mulighed for at se, hvad dine venner ser, ligesom de kan se, hvad du ser.

Har du ikke lyst til at vise dine Facebook-venner, hvad du ser af film, kan du vælge slet ikke at sammenkæde Netflix med Facebook, eller under afspilningen af en specifik film at trykke ”Del ikke dette”. Det kan dog være interessant at se, hvad vennerne foretrækker af film, ligesom deres valg kan inspirere til at se ting, du ikke ellers ville være faldet over, så overvej lige en ekstra gang inden du vælger fra.

Én konto til hele husstanden
Er I flere der vil deles om én Netflix-konto, er den gode nyhed, at det er muligt at se indhold på to forskellige enheder samtidig – for eksempel på dit TV og din mobil. Men man binder sig ikke til, at det kun er de to samme enheder, man kan bruge Netflix på – logger man ud af én, kan man logge ind på en anden.

Har du været i gang med at se én film på din mobil, vil du kunne genoptage filmen fra, hvor du stoppede, selvom du næste gang logger ind fra din tablet.

Det er dog ikke muligt at være to steder samtidig i for eksempel en serie – ser du anden sæson af Breaking Bad, mens en anden i din husstand vil se serien forfra, glemmer Netflix, hvor langt du var nået. Denne funktion lover Netflix dog, at der arbejdes hårdt på at få indarbejdet.

Godt – men begrænset – indhold
Indholdet i den danske version af Netflix er begrænset, i forhold til den amerikanske version, som til gengæld er væsentlige billigere end den danske – cirka 49 kroner, mod de 79 kroner for den danske. Flere danske brugere har da også udtrykt skuffelse over det manglende indhold på Netflix' Facebook-side.

Streaming-kvaliteten er til gengæld rigtig høj, ligesom der aldrig er ventetid på, at streamingen går i gang – end ikke på mobilnetværket.

Er internetforbindelsen dårlig, nedsættes kvaliteten blot. Der er danske omtaler af de allerfleste film og serier, ligesom der er danske tekster.

Udbuddet af film og serier er umiddelbart godt og varieret – det er bare ikke opdateret. Nye filmtitler og sæsoner skal man kigge langt efter.

Netflix lover nyt indhold løbende – nærmest hver dag, så man kan håbe, at det lykkes de at skaffe indhold, der er mere opdateret end det eksisterende.

Netflix satser i fremtiden på at erobre kunder ved at tilbyde eksklusivt indhold, der er produceret kun til Netflix. 1. februar bliver hele første sæson af serien House of Cards, med og af blandt andet Kevin Spacey, tilgængeligt for Netflix-brugere over hele verden. Herefter vil eksklusivt indhold løbende komme til.

Hvis det eksklusive indhold viser sig at være godt, kan det være en fremragende måde at hive nye brugere til Netflix på.

Læs hvor børnevenlig, hvor god Netflix er på mobilen, og hvordan vores endelige dom lyder HER.

Navn:
Netflix
Hvad: Streaming-tjeneste til film og tv-serier
Pris: 79 kroner om måneden.
Netflix virker med: Xbox 360, PS3 og Nintendo Wii, samt Apple TV. Der findes apps til Android, iOS og Windows Phone.
Testet på: PC, iPad 2 og Samsung Galaxy SII

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.