Yderligere tre nordjyske minkfarme har fundet coronavirus. 14 af Hjørrings 65 minkfarme har nu haft smitte.

Det er nu mere end hver femte minkfarm i Hjørring Kommune, der er eller har været inficeret med coronavirus, efter at der tirsdag aften er registreret coronavirus i bestanden på yderligere tre minkfarme i Nordjylland.

Det oplyser det nordjyske netmedie Nordtinget.

To af de nye minkfarme er i Hjørring Kommune, hvor der i forvejen var 12 smittede minkfarme, mens den anden er i nabokommunen Frederikshavn, hvor der i forvejen var én smittet minkfarm.

I Hjørring Kommune er det nu mere end hver femte minkfarm, hvor der er blevet registreret smitte med coronavirus.

Antallet af nordjyske minkfarme, hvor der er registreret coronavirus, er nu i alt 16.

I juni blev dyr på tre nordjyske minkfarme konstateret smittet med coronavirus.

Dengang blev en samlet bestand på mere end 15.000 mink aflivet. Det er dog en praksis, som Fødevarestyrelsen mestendels har lagt på hylden siden.

Fødevarestyrelsens beredskabschef Nikolas Hove oplyser til Nordtinget, at det formodes, at minkene er blevet smittet af mennesker.

Han siger også, at mens "mink er meget modtagelige over for smitte", er det ikke set, at mink har smittet andre mink.

- Den samlede risiko for at smitten slipper ud, er lav. Derfor er der ikke grund til, som situationen er lige nu, at slå besætninger ned, siger Nikolas Hove til Nordtinget.

Når minkfarme før er blevet smittet med coronavirus har det medført strenge restriktioner for minkfarmene. De har haft til hensigt at sikre, at mink ikke løb ud og smittede andre dyr.

Fødevarestyrelsen har før gennemgået smittede minkfarmes indhegning og krævet, at ejere dagligt skulle optælle deres mink. Det skulle kontrollere, at ingen dyr var løbet væk.

Det er i forvejen et lovkrav, at alle, der færdes i minkbesætninger, bruger værnemidler. Ejerne skal desuden udarbejde en detaljeret plan for smittebeskyttelse.

/ritzau/