»De kommer til at tjene millioner!«

Sådan lyder det fra en fremtrædende pr-mand, som mener, at prins Harry og hertuginde Meghan kan tjene kassen i deres nye liv som mere uafhængige royale medlemmer af den britiske kongefamilie.

»De kan få hvilken som helst reklameaftale, de vil have,« siger Ronn Torossian til den britiske avis The Mirror.

For selv om hertugparret i fremtiden vil forsøge at forsørge sig selv og leve mere uafhængigt af den britiske kongefamilies enorme formue, bliver det ifølge den amerikanske reklamemand ikke noget som helst problem.

Hertuginde Meghans far truer med at afsløre alt, hvis datteren og svigersønnen hiver en britisk avis i retten. (Arkivfoto)
Hertuginde Meghans far truer med at afsløre alt, hvis datteren og svigersønnen hiver en britisk avis i retten. (Arkivfoto) Foto: MICHELE SPATARI
Vis mere

Tværtimod, understreger han.

Det kom som et chok i Storbritannien – og efter sigende også på Buckingham Palace – da det onsdag kom frem, at prins Harry og hertuginde Meghan 'siger op'.

Det royale par ønsker at trække sig tilbage fra rampelyset og vil arbejde på at blive økonomisk uafhængige.

I et opslag på Instagram meddelte de, at de træder tilbage fra rollen som 'fremtrædende' medlemmer af den kongelige familie.

Samtidig afslørede de, at de fremover vil bo både i Storbritannien og Canada.

'Den geografiske balance vil give os mulighed for at opfostre vores søn til at værdsætte den royale tradition, han blev født ind i, mens vi også giver vores familie plads til at fokusere på det næste kapitel,' skrev de blandt andet.

Og selv om formålet med Harry og Meghans beslutning uden tvivl er at få mere fred om deres privatliv, skabte deres meddelelse umiddelbart det stik modsatte.

Den britiske presse gik nærmest i selvsving med historier om, at det celebre par havde taget ikke bare briterne, men også hele hoffet på sengen.

Parret ved deres forlovelse på Kensington Palace i London i efterårets 2017. (Arkivfoto)
Parret ved deres forlovelse på Kensington Palace i London i efterårets 2017. (Arkivfoto) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Flere aviser spekulerede i, at dronning Elizabeth slet ikke var blevet orienteret om beslutningen. Hverken hun, prins Charles eller prins William anede tilsyneladende noget som helst om, hvad der var under opsejling.

Daily Mail mente at vide, at regenten og hendes efterfølgere første gang hørte om nyheden på tv, og på Buckingham Palace sad regenten – ifølge den tabloide presses mange anonyme kilder – angiveligt og var rasende over den opsigtsvækkende 'opsigelse'.

Nyheden fik altså straks den britiske presse på stikkerne og kritikerne til at anklage parret for at gøre grin med skatteydernes penge.

Hertugparret vil fortsat have brug for et omfattende sikkerhedsapparat betalt af offentlige penge, og de har lige sat deres hjem Frogmore Cottage på Windsor Castle i stand for et eksorbitant beløb.

Hertuginde Meghan og prins Harry med deres søn, Archie. (Arkivfoto)
Hertuginde Meghan og prins Harry med deres søn, Archie. (Arkivfoto) Foto: POOL New
Vis mere

Alligevel mener den amerikanske pr-guru Ronn Torossian, at beslutningen er vejen til succes og ikke mindst rigdom for parret. De kan få lige præcis den kommercielle aftale, de vil have, mener han, og de bliver mere frit stillet i forhold til, hvad de kan sige ja til.

»Mange vil se det her, som at Harry svigter familien. Det vil irritere skatteyderne med de fortsatte store udgifter, og der er naturligvis også prins Andrews skandale. Når det er sagt, så tror jeg, at Meghan Markle vil forblive en enorm superstar,« siger han.

Og selv om han ikke mener, parret får noget som helst problem med at forsørge sig selv, så tvivler han dog på, at prins Harry og hertuginde Meghan får den fred om deres privatliv, som de higer efter.

En kilde i hoffet siger endvidere til avisen, at prins Harry og hertuginde Meghan kan blive nogle af de mest indflydelsesrige influencere i verden.