Fredag starter det. 

Den store pengefest, hvor milliarder ryger tilbage ud til danskerne.

Udbetalingen af overskydende skat på i alt 25,7 milliarder kroner finder sted 12. april. Fordelt ud svarer det til 6.600 kroner i gennemsnit per person.

Det oplyser Brian Friis Helmer, der er privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank. Når regnestykket er gjort op, for dem, der får skat retur, kontra dem der skal betale tilbage, er det i alt 19 milliarder, der betales tilbage.

Det er samme beløb som sidste år, men til gengæld en del højere end de foregående år, hvor det lå på ti til 12 milliarder kroner.

»Pengene falder helt sikkert på et tørt sted for en del danskere, som de seneste par år har måttet tære på opsparingen i en dyrere tid,« lyder det i en kommentar fra Arbejdernes Landsbank.

Selvom det er nu, tilbagebetalingen sker, er der stadig tid for dem, der mangler at rette i deres årsopgørelse.

Det kan man gøre helt frem til 1. maj. 

Her lyder et godt råd fra privatøkonomen, at man i samme ombæring kan kigge på sin forskudsopgørelse.

»Mange danskere har god grund til at kaste et ekstra blik på forskudsopgørelsen for 2024,« siger Brian Friis Helmer.

Han nævner blandt andet grundskyld, øgede renteudgifter, der kan trækkes fra, ligesom at 30.000 flere danskere er i job. De skal også sørge for at rettet deres indkomst i forskudsopgørelsen.

I det seneste afsnit af B.T.-podcasten Spar Kassen er panelet på jagt efter pengemaskiner. I et konkret eksempel bliver 50.000 til 80.000 kroner på ganske overskuelig vis.