Palæstinas Plads på Nørrebro.

Det var på tegnebrættet som navn til pladsen for enden af Mimersgade ved Nørrebro Station, der i mange år har været afspærret på grund af vej- og metroarbejde.

Men valget landede i stedet på 'Mimers Plads', og det passer det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen rigtig godt.

'JUBIII, DET SKAL IKKE HEDDE 'PALÆSTINAS PLADS,' skriver Lars Aslan i et opslag på sin Facebook-profil og uddyber:

'Palæstina ledes af et superkorrupt homofobisk selvstyre. Halvdelen af befolkningen har stemt på den islamistiske terrororganisation Hamas, der blandt andet bruger handicappede som selvmordsbombere, så de kan sprænge civile i luften,' skriver Lars Aslan.

I opslaget linker Aslan desuden til en video med et palæstinensisk børneprogram, der angiveligt erklærer, at man vil 'æde danskerne'.

Over 10.000 borgere har givet deres mening til kende i et digitalt borgerpanel.

41 procent af nørrebroborgerne ønskede navnet Mimers Plads, mens Palæstinas Plads kom ind på en andenplads med 31 procent.

Mange gader og pladser på ydre Nørrebro er opkaldt efter personer i nordisk mytologi, eksempelvis Baldersgade, Sifs Plads, Thorsgade og Heimdalsgade.

Ud over Mimers Plads og Palæstinas Plads var navnene Dagmar Hansens Plads, Basar Plads, Nørrebro Plads og Basargrunden også i spil.

I 1968 fik pladsen mellem Frederiksborggade og H.C. Ørstedsparken navnet Israels Plads.

B.T. har søgt at få en uddybende kommentar fra Lars Aslan Rasmussen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

 

Andre læser også