Lyt til artiklen

Chefen for Skat København Erling Andersen er helt kold overfor, at Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skatterådgiver Frode Holm i dag siger, at han forventer 'en fuldstændig ren erklæring' fra Skat senest i næste uge.

- Min klare forventning er, at undersøgelsen ledsages af en erklæring, der fastslår, at Kinnock efter reglerne betalte skat i England i årene 2007 og 2008, at Stephen Kinnock er skattehjemhørende i Danmark fra 2009, og endelig som det tredje, at han er skattefastsat i overensstemmelse med den indleverede selvangivelse, siger Frode Holm i dag til eb.dk.

Skat København har i halvanden måned vurderet Stephen Kinnocks skatteforhold og skatte-chefen nægter at lade sig stresse over presset fra Frode Holm.

- Vi vil under ingen omstændigheder lade os stresse til at komme med hurtig afgørelse. Vi bruger den tid vi skal til at komme med en endelig vurdering på det bedst mulige grundlag, siger Erling Andersen.

Er du irriteret over, at Thornings revisor på den måde lægger pres på jer?

-Jeg er irriteret over, at vi hele tiden skal bruge tid på at svare på spørgsmål, hver gang der er blevet sagt noget i sagen.

Det lyder som om, at du er temmelig træt af, at revisoren lægger pres på for en afgørelse seneste i næste uge?

-Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg har fuldstændig tavshedspligt i den her sag, siger skattebossen.

Helle Thorning-Schmidt førte sig meget selvsikkert frem på sit pressemøde i forbindelse med Socialdemokraternes sommergruppemøde i går i Rørvig. Her afviste hun fuldkommen, at der vil være noget at komme efter i Skats afgørelse. Derfor bliver der i dag spekuleret i pressen om, at der allerede er kommet et svar fra Skat.

Erling Andersen slår fast, at Skat udelukkende vil informere Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, når der er en afgørelse og derfor er det helt op til parret at offentliggøre Skats vurdering.
 
- Hvis jeg siger noget som helst om, hvornår der er en afgørelse, vil det være brud på min tavshedspligt, siger Erling Andersen.