Lyt til artiklen

Udviklingsminister Søren Pind (V) giver med den ene hånd millioner af skattepenge til FNs børnehjælpsorganisation UNICEF, og med den anden hånd tjener hans eget firma penge på at have UNICEF Danmark som kunde. Det skriver B.T. onsdag.

Udover at være udviklingsminister er Søren Pind medejer af webfirmaet Propeople med hovedkontor i København. Firmaet har netop tjent mellem 5-800.000 kroner på, at relancere UNICEF Danmarks hjemmeside. Den sidste del af betalingen blev givet i juni i år - fire måneder efter at Pind blev minister. Søren Pind ejer i øvrigt en andel på 300.000 kroner i firmaet.

Professor i Forvaltning, Tim Knudsen, mener, at Søren Pind kan have et habilitetsproblem på grund af ordren.

- Det lyder som om, at han har et problem. For at der ikke skal kunne stilles spørgsmål ved hans habilitet, burde han trække sig fra firmaet, siger Tim Knudsen.

Udviklingsministeriet giver i år og næste år 155 millioner kroner til UNICEF, og nu kræver SFs Kamal Qureshi en redegørelse af Søren Pind.

- Han har økonomiske interesser i et firma, der indirekte via en organisation modtager penge af hans ejet ministerium. At han ikke selv kan se problemet, er da helt vildt. Vi har altså en udviklingsminister, der privat tjener penge på nødhjælp, siger han.

Søren Pind afviser, at der er nogen problemer, fordi det er UNICEF Danmark, der er kunde i hans firma, mens det er hovedorganisationen UNICEF, der modtager penge fra Udenrigsministeriet. 

Pind påpeger også, at han ikke har haft nogen rolle i forbindelse med ordren fra UNICEF Danmark.

- Jeg er ikke med i den daglige drift. Jeg er kun medejer af virksomheden, siger Søren Pind.

Synes du, at det er i orden, at Søren Pind er medejer af et firma, der sælger ydelser til UNICEF, mens han som udviklingsminister giver millioner af skattekroner til UNICEF?

Er det en utroværdig sammenblanding af interesser eller stoler du på, at Søren Pind ikke udnytter sin position som minister?


Deltag i debatten herunder