Dansk Folkepartis Marie Krarup tager kraftigt afstand fra kontroversiel dansk imams udtalelser om, at fysisk vold kan være nødvendigt i børneopdragelsen. Politikeren har ellers tidligere givet udtryk for, at fysisk afstraffelse over for børn kan være i orden, men de to holdninger kan slet ikke sammenlignes, lyder det fra DF'eren.

»Men en gang imellem synes jeg faktisk, det kan være ok med en lille ørefigen eller et lille rap over fingrene, så forældrene kan tydeliggøre over for børnene, hvad der er rigtigt og forkert. Det kan jeg ikke se et problem i.«

Sådan sagde Marie Krarup (DF), da hun for et par uger siden deltog i en debat om børneopdragelse på Radio24Syv, hvor hun samtidig slog klart fast, at udmeldingen ikke var udtryk for, at hun gik ind for børnemishandling.

Mandag kunne TV2 ved hjælp af skjulte optagelser afsløre, hvordan en dansk imam under et besøg i Grimhøjmoskéen i Aarhus også går ind for fysisk afstraffelse af børn som led i deres opdragelse. Det gælder især, hvis børnene forsømmer at bede deres daglige bønner, når de er fyldt 10 år og er af den muslimske tro.

På de skjulte optagelser fastslår imamen, at afstraffelsen skal ses med opdragelse og læring for øjet, og ikke som en voldshandling.

»Det er ikke tilladt at give dem en flad, banke dem ind i væggen eller brække knogler på dem. Det er heller ikke tilladt at tage en kniv og nakke dem eller choppe (at hakke, red.) dem. Man slår dem som opdragelse og læring. Ikke som vold,« siger imamen ifølge TV2.

Men selvom hun altså selv har forsvaret at slå sine børn, mener hun, der er en fundamental forskel, når en imam i Grimhøjmoskéen opfordrer til at gøre det.

»Det er også afskyeligt at kriminalisere en mor eller far, der giver sine børn et rap over fingrene eller en lussing i en ophedet situation. Kan I se forskellen, eller det for svært? Det ene er et program med obligatorisk vold, - det andet er en forståelse for, at folk kan begå fejl. Og måske er det en dårlig ide at opløse en familie pga en fejl og en bagatel. Men hold nu op med at sige, at det er det samme som at opfordre til et religiøst opdragelsesprogram med indlagt vold. Men det er tydeligvis ikke alle, der forstår det,« skriver hun på Facebook.

»Vi løser ikke religiøs radikalisering ved at fordreje sagen til en politisk kamp. Jeg tager altid gerne diskussionen om børneopdragelse, men ikke i denne usammenlignelige kontekst,« skriver hun blandt andet indlægget, som du kan læse herunder.

Heri tager politikeren samtidig afstand fra vold imod børn, ligesom hun skriver, at 'det er afskyeligt at opfordre folk til at slå deres børn'.

BT har tidligere forsøgt at indhente en kommentar fra Marie Krarup, men hun ønskede ikke at kommentere på sammenligningen mellem hendes egne og imamen fra Grimhøjmoskéens holdninger til børneopdragelse.

Men på det sociale medie Twitter er der derimod flere brugere, som finder sammenligningen relevant.