På de sociale medier har mange vælgere udvist bekymring og været uforstående over for valgresultatet, hvor blandt andet Dansk Folkeparti er gået markant frem. Det er et udtryk for en polariseret flygtninge- og indvandrerdebat, siger professor.

Vælgernes reaktion på valgresultatresultatet har været glødende på de sociale medier, hvor mange har udvist manglende forståelse for, hvorfor de nyere og politisk yderligtgående partier blev de store vindere af valget, skriver Kristeligt Dagblad.

Det er særligt de mange stemmer til det nystiftede parti Alternativet og Dansk Folkeparti, der har fået folk til at undre sig. En tendens på de sociale medier har blandt andet været at proklamere, at man nu vil forlade landet i protest, og fordi det er flovt at være dansker.

Thomas P. Boje, som er professor i sociologi ved Roskilde Universitet, peger på, at tendensen er et udtryk for en stigende polarisering, når det gælder flygtninge og indvandrere, som er et område, hvor mange vælgere støder sammen.

»Når de sociale medier flyder over med barske og uforsonlige toner, er det jo et udtryk for, at vi som vælgere har mindre accept af hinandens holdninger. Valgene er blevet mere politiserede, og det bliver vi også,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Professoren finder ifølge avisen den hårde tone foruroligende, og han vurderer, at den i sidste instans kan føre til mere fundamentalisme.