Jakob Engel-Schmidt.
Jakob Engel-Schmidt.

Mandag offentliggjorde Lars Løkke Rasmussen en rokade i Venstre, efter Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister. Rokaden har blandt andet sørget for, at Jakob Engel-Schmidt kommer ind på borgen igen.

Det er ellers ikke meget mere end et halvt års tid siden, at han blev vraget af danskerne, da han kun fik 2.296 personlige stemmer til folketingsvalget i sommeren 2015.

Det var ikke nok til at sikre Jakob Engel-Schmidt et Venstre-mandat i Københavns Omegns Storkreds, hvor han måtte se sig slået af Karen Ellemann (som fik 7.020 personlige stemmer) og Morten Løkkegaard (4.676 personlige stemmer).

342t

Nu kan den tidligere Venstre Ungdom-formand imidlertid glæde sig over, at Eva Kjer Hansen har trukket sig fra sin ministerpost, hviket altså - efter en lille rokade - gjorde plads til Engel-Schmidt.. Lars Løkke Rasmussen skrev følgende på sin Facebook-profil mandag.

'Kører om fem minutter til Amalienborg for kl. 13.00 at fremstille en ny miljø- og fødevareminister og en ny uddannelses- og forskningsminister for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim. Ny miljø- og fødevareminister bliver Esben Lunde Larsen og ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ulla Tørnæs, som jeg har valgt at kalde hjem fra Europaparlamentet. Det betyder, at Morten Løkkegaard udtræder af Folketinget for på ny at blive medlem af Europaparlamentet, og at Jakob Engel-Schmidt kommer i Folketinget igen.'

lunde

Omkring udnævnelsen skriver Jakob Engel-Schmidt blandt andet følgende via sin Facebook-profil:

'I weekenden trådte Eva Kjer Hansen tilbage som Minister. Det jeg er ked af. For jeg kender Eva som kompetent og hårdtarbejdende. Idag ringede Statsminister Lars Løkke Rasmussen så pludseligt og fortalte, at Ulla Tørnæs ville blive minister mens Morten Løkkegaard overtager hendes plads i Brussels. Lars fortalte, at rokaden åbnede en plads i folketingsgruppen, og han gerne så mig tilbage på Venstres hold.
Det kom selvsagt som en kæmpe glædelig overraskelse.'

Om Jakob Engel-Schmidts udnævnelse siger Radio 24/7's politiske kommentator:

»Jakob Engel-Schmidt er en mand, som mange i Venstre har store forventninger til, og Morten Løkkegaards hjerte har nok altid banket mest for EU,« siger Jarl Cordua og forklarer, at han derfor tror, at de fleste i Venstre er glade.

Siden folketingsvalget har Jakob Engel-Schmidt arbejdet som uddannelsdirektør på Niels Brock.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.