Den forhenværende konservative kulturminister Grethe Rostbøll blev sur og fyrede en medarbejder, der havde bortredigeret hendes foto i festivalavisen. Det skriver B.T. i dag.

Derefter pyntede hun sine visumpapirer til Mellemøsten med titlen minister. 13 år efter hun var minister for kulturen i Danmark er hun nu hovedperson i en vaskeægte kulturskandale.

Det er Weekendavisen, der har gravet kulturskandalen bag festivalen frem.

Under en konference i maj mødte Grethe Rostbøll oprevet op. Hun var stærkt utilfreds med, at hendes billede i festivalavisen var blevet fjernet.

Under en uge efter stod projektchefen Jutta Helles med en fyreseddel i hånden. Den officielle begrundelse var, at hun havde sjusket med medarbejdernes merarbejde og ændret overordnet layout på nogle betydningsfulde punkter uden tilladelse fra ledelsen.

Som CKU-formand har Grethe Rostbøll rejst til Mellemøsten flere gange årligt. Her har hun brugt titlen minister på sine visumansøgninger, til trods for, hun ikke er det.

»Jeg skrev minister, fordi det jo er sådan nogle små kortfattede felter på ansøgningen, hvor man kun skriver meget kort. Det var ikke for at udgive mig som noget, jeg ikke er.

Det kunne aldrig falde mig ind. Vi kender det jo alle sammen. Når vi er ude at rejse, så skriver man nogle forkortelser,« siger Grethe Rostbøll til B.T..