I aften hylder musikbranchen sig selv ved Danish Music Awards. Rock-redaktør Jungersen giver et bud på vinderne, de gode, de onde og de langt ude.

Overtegnede fik for nogle år siden af en vis Jørgen Olsen medhold i, at det "dybest set er noget pis at konkurrere på musik", men det var selvfølgelig også før, Jørgen og brormand fløj højt på kærlighedens vinger og udkonkurrerede resten af Europa i netop musik.

Okay, så kan man hævde, at aftenens begivenhed, som ikke længere må hedde Grammy og derfor har fået det gedigne jyske navn Danish Music Awards (hmm!), er en popularitetsafstemning snarere end en konkurrence. Men tag endelig ikke fejl af det:

Når dansk rock og pops ydmyge udøvere i aften mødes i Forum og har fået overstået de indledende øvelser udi kys på kinderne og henåndede udbrud a'la iiih, åååh og darling, vil diskussionen gå på, hvem der vinder en pris - ikke nødvendigvis hvem, der har fortjent én, men helt sikkert hvem der VINDER én - eller for den sags skyld flere.'

Hvilket selvsagt og i øvrigt er helt legitimt og i orden, så længe man ikke tager Danish Music Awards for andet en det, det dybest set er: En fest. Vi kan jo alle sammen lide en god selskabsleg, og det sker sågar ind imellem, at de forkætrede priser går til nogen, man virkelig under den påskønnelse, det selvfølgelig er at få en prize formerly known as Grammy.

Hér i Departementet For Uansvarlig Opførsel, hvor vi vanen tro sparker røv, hvor andre tøver, har vi for en stund løftet snablen ud af whisky-containeren og støvet krystalkuglen af for at give et bud eller ni på, hvordan det kan gå, når Danmark går til statuette-fadet i aften.

Det skal understreges, at vi i skrivende stund INTET kendskab har resultaterne af Danish Music Awards 2001. Og værs'go':

ÅRETS DANSKE ALBUM.

Og de nominerede er: D-A-D ("Everything Glows"), Aqua ("Aquarius"), Tim Christensen ("Secrets On Parade"), Erann DD ("Still Believing") og Outlandish ("Outland's Official").

GODT: Såvel Tims som D-A-Ds plader er to af de stærkeste på den danske rockscene i årevis.

ONDT: At de ikke begge kan vinde prisen.

LANGT UDE: Erann Drori er uden tvivl en flink fyr, men når man har set den selvfede TV-reklame for "Still Believing", er tanken om, at han skulle vinde denne pris, ikke til at holde ud.

ÅRETS DANSKE GRUPPE:

Og de nominerede er: Aqua, Brødrene Olsen, D-A-D, Filur og Outlandish:

GODT: Den vinder D-A-D jo nok.

ONDT: At samme D-A-D stadigvæk er stort set uden konkurrence på den danske rockscene.

LANGT UDE: At man taler om "gruppen" Brødrene Olsen. Hva' bliver det næste? Det kendte bigband Me & My??

ÅRETS DANSKE SANGERINDE:

Og de nominerede er: Dicte, Freya, Camille Jones, Karen og Randi Laubæk.

GODT: Randi Laubæk kan godt nok synge, hun ka'!

ONDT: Det kniber noget mere for Freya, hvis hendes gæsteoptræden hos TV-2 på Midtfyn sidste år var noget at gå efter.

LANGT UDE: Læg lige mærke til at kun to af de nominerede har et efternavn. Det synes vi godt nok lige, man et eller andet sted godt kunne tage og tænke over.

ÅRETS DANSKE SANGER:

Og de nominerede er: Jesper Binzer (D-A-D), Tim Christensen, Erann DD, Abdullah S og Thomas Troelsen (Superheroes).

GODT: Tim Christensen og Erann DD er objektivt set de teknisk bedste sangere hér.

ONDT: De to bedste sangere i Danmark er - ligeledes objektivt set - Anders Blichfeldt (Big Fat Snake) og Paul Christensen (Pretty Maids), men de er bare ikke nominerede.

LANGT UDE: Hvis nu Jesper Binzer vinder og kvitterer med at brøle "UDE-MÆRKET Danish Music Awards!!" i sin takketale.

ÅRETS DANSKE HIT:

Og de nominerede er: Aqua ("Cartoon Heroes"), Erann DD ("Still Believing"), Brdr. Olsen ("Fly On The Wings Of Love"), Filur ("It's Alright") og Outlandish ("Walou").

GODT: Har det grånende storkollektiv Brdr. Olsen ærligt talt ikke fortjent den, hva'!?

ONDT: Nu har man langt om længe fået "Fly On The Wings Of Love" ud af hovedet, og så risikerer vi faneme, det hele starter forfra igen.

LANGT UDE: Outlandish er et fedt foretagende, men jeg mindes altså ikke, det var "Walou", der bragede ud af de åbne vinduer i den danske "sommer" 2000.

ÅRETS UDENLANDSKE ALBUM:

Og de nominerede er: Craig David ("Born To Do It"), Macy Gray ("On How Life Is"), Madonna ("Music"), Moby ("Play") og U2 ("All That You Can't Leave Behind").

GODT: Hvis nu hverken Madonna eller U2 - begge spidskandidater til titlen som "mest overvurderede kunstner i de sidste tyve år" - vinder.

ONDT: Men det gør én af dem nu nok alligevel.

LANGT UDE: Macy Gray er endda MEGET langt ude, hvis hendes omtågede show på Midtfyn sidste år var noget at gå efter, men det har selvfølgelig ikke rigtig noget med sagen at gøre.

ÅRETS NYE UDENLANDSKE NAVN:

Og de nominerede er: Anastacia, Coldplay, Eminem, Craig David og Angie Stone.

GODT: At se en rebel som Eminem i dét selskab.

ONDT: Kære venner, Eminem er sgu' ikke noget nyt navn. "The Marshall Mathers LP" er faktisk hans tredje album!

LANGT UDE: Dem, der har nomineret Eminem i denne kategori (og nej, jeg er IKKE én af dem!).

ÅRETS DANSKE ROCKUDGIVELSE:

Og de nominerede er: Tim Christensen ("Secrets On Parade"), D-A-D ("Everything Glows") og Mew ("Half The World Is Watching Me").

GODT: Tim Christensen - fat det så!

ONDT: D-A-D og Mew er faktisk heller ikke så ringe.

LANGT UDE: Selv om Mew ikke er så ringe, så er de sgu' heller ikke så meget rock, så det gør noget.

ÅRETS DANSKE POPUDGIVELSE:

Og de nominerede er: Aqua ("Aquarius"), Erann DD ("Still Believing") og Brdr. Olsen ("Fly On The Wings Of Love").

GODT: Den SKAL Aqua have, ellers bliver far vred (og mor med).

ONDT: Det skal jo nok ende med, at det kendte symfoniorkester Brdr. Olsen render med den.

LANGT UDE: Hvis Aqua får den æresoprejsning, de har fortjent, efter at de sidste år måtte lide den tort, at visse åndsfyrster i dansk presse plastrede prædikatet "fiasko" på det glimrende "Aquarius"-album, fordi det "kun" solgte godt tre millioner eksemplarer (!) på verdensplan.

IFPI'S ÆRESPRIS:

Dette er som bekendt prisen, som modsvarer den amerikanske Lifetime Achievement Award, og hvis ikke gode, gamle, guddommelige GASOLIN' får den i år, så kender jeg godt adresserne på de tre herrer, som sidder i det akademi, der udpeger modtageren af prisen. Be afraid, be VERY afraid!

Andre læser også